Άνοιξαν οι κάλπες που θα αναδείξουν τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλειδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Τζουμάκας διεκδικούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα, μετά Τσίπρα, εποχή.

Από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι/ες εγγραφούν σήμερα, μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των κρίσιμων εκλογών για το κόμμα, αλλά και για την Αριστερά και το πολιτικό σύστημα συνολικά, για όσους μπορούν να κάνουν μια ψύχραιμη ανάγνωση της πραγματικότητας χωρίς κομματικές ή άλλες παρωπίδες.

Μεγάλης σημασίας κρίνεται το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και η αντιμετώπισή τους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, δεδομένου ότι δεν αφορούν μόνο την εκλογή νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που ο ρόλος της, ιδιαίτερα στις δύσκολες κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε, είναι κρίσιμος.

Όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Μεγάλης σημασίας κρίνεται το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές

Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανα την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Δείτε εδώ τα εκλογικά τμήματα.

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγράφηκαν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *