Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το πολιτικό ενδιαφέρον. Κατ΄ αρχήν σήμερα ανεβαίνει ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να δώσει αποκλειστικά και μόνο συνέντευξη. Χωρίς καμία άλλη δραστηριότητα. Και τούτο γιατί – ως μηνίων Αχιλλεύς – είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος, όπως και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυσικά, διότι θεωρεί ότι του «έκλεψε» το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει κανονικά στη ΔΕΘ – συνοδευόμενος μόνο από τους «υπουργούς των παραγωγικών υπουργείων» για την καθιερωμένη ομιλία του το Σάββατο το βράδυ προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και την επίσης καθιερωμένη συνέντευξη του την Κυριακή το μεσημέρι.

Από εδώ αρχίζουν και τα δύσκολα. Προφανώς – θα είναι υποθέτω σχετικά προετοιμασμένος – θα κληθεί να απαντήσει για την καταστροφή της Θεσσαλίας, την καταστροφή του Έβρου, για τις ευθύνες και τον επιμερισμό τους, για τον ανασχηματισμό και πάει λέγοντας. Ιδέες ρίχνω….

Πάντως – είναι προφανές – τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για την κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον αποκαλύφθηκε και από την χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε το Mega στο κεντρικό του δελτίο. Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, ακολουθεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης (με ραγδαία αύξηση του ποσοστού όσων δίνουν αυτή την απάντηση) και η οικονομία εμφανίζεται στην τρίτη θέση της λίστας. Μόνο το 32% αξιολογεί θετικά το συνολικό έργο της κυβέρνησης. Και δεν έχουμε μπει ακόμη στο χειμώνα!

Εν τω μεταξύ στον ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες πριν από την πρώτη Κυριακή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Πρώτον, ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναγνώρισε πως έκανε «μάλλον λάθος» που ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κόμματος για την επίσκεψη του ανθυποψηφίου του κ. Στέφανου Κασσελάκη. Και στη συνέχεια μάλιστα του επιδαψίλευε «τιμές». Ναι, ναι ο κ. Τσακαλώτος του κ. Κασσελάκη. Τα ύστερα του κόσμου. Είναι φανερό το λάθος του, το αναγνώρισε, αλλά είναι μάλλον αργά….

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κασσελάκης – σε πολιτικό οίστρο μάλλον ευρισκόμενος – και άπειρος ον έσπευσε να υπερακοντίσει τα όσα είπε σε συγκέντρωση στα Γιάννενα μία κυρία από το ακροατήριο για «ξεδόντιασμα» δημοσιογράφων και δικαστικών. Ετσι εισέπραξε μία καταγγελία από την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η ψυχραιμία είναι πλεονέκτημα! Ελπίζω να το μάθει γρήγορα…. Εφόσον μάλιστα εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι τόσο απίθανο, όσο και πιθανό πλέον! Οι εκλογές είναι για δύο.

Κορυφαίο στέλεχος του κόμματος μου έλεγε ότι όσο ανοίγει – δυνητικά – το εκλογικό σώμα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες εκλογής του κ. Κασσελάκη. Πρόκειται, μου επισήμανε, για μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος που αποστασιοποιήθηκαν μετά την τελευταία εκλογική ήττα απογοητευμένοι και η αναφορά τους είναι ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Αλέξης Τσίπρας. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο και υπερασπίζεται τον πρώην πρόεδρο και το έργο του. Και πρόσθεσε ότι με 50.000 συμμετέχοντες στην ψηφοφορία ο ίδιος θα είναι «απόλυτα ικανοποιημένος». Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το παρελθόν….

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρεί ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος, έναντι του 37% για την κυρία Αχτσιόγλου. Και το 40% πιστεύει ότι – ο δύο εβδομάδων υποψήφιος – μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη!

Από αυτούς που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, το 43% πιστεύει ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έναντι 29% της Έφης Αχτσιόγλου, το 38% ότι μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και τον λόγο του κόμματος, έναντι 32% της κ. Αχτσιόγλου. Αυτααά….

Πάντως είναι κρίμα να ταλαιπωρείται ηλικιωμένος άνθρωπος. Να είναι κρεμασμένος στο τηλέφωνο, να χτυπάει, να χτυπάει και να μην υπάρχει απόκριση. Μιλάω για την κ. Αντώνη Κοτσακά, πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας – παρεμπιπτόντως έχει εκλεγεί από το τελευταίο συνέδριο – του κόμματος, ο οποίος αναζητά απελπισμένα τον κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και βουλευτή Α΄ Αθηνών. Περιορίζομαι σ΄ αυτές τις ιδιότητες….

Για ποιο λόγο τον αναζητεί ο κ. Κοτσακάς; Διότι η Πολιτική Γραμματεία τον έχει παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας διότι ξυλοκόπησε τον σύντροφο του κ. Παναγιώτη Ρήγα, την βραδιά των τελευταίων εκλογών. Τρεις φορές του τηλεφώνησε ο κ. Κοτσακάς. Αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

Δεν ξέρω αν τον έχουν κρυμμένο και δεν έχει σήμα το κινητό εκεί που βρίσκεται. Κυκλοφορεί όμως πως επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες συνεχώς ότι αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης «δεν θα του παραδώσουμε το κόμμα». Δεν πιστεύω να είναι αλήθεια. Νομίζω πως δεν ταιριάζει και με την ιδιοσυγκρασία του αυτή η φήμη…. Αυτό είναι γνωστό, εξάλλου!

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *