Στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας μεταβαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς.

H επίσκεψη αυτή γίνεται μετά τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όπου άφησε σοβαρές αιχμές κατά του Βασίλη Κικίλια και του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για τη Διαχείριση Κρίσεων.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας σε δήλωση του ανέφερε«οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να προσφέρουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρχές αρμόδιες, όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη (6/9) το βράδυ».

«Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Τελικά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε δύο πράγματα με τη δήλωσή του: Πρώτον, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την Τετάρτη, αλλά κλήθηκαν να βοηθήσουν την επομένη. Και δεύτερον, ότι δεν αποφασίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις πού θα πάνε και τι θα κάνουν, αλλά επιχειρούν όταν πάρουν εντολή από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. Όπως προβλέπεται από το υπάρχον… pic.twitter.com/RxIHINA5uB— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 8, 2023

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *