«Την πρώτη του Σεπτέμβρη μετρήσαμε 30 μηχανότρατες. Ειδοποιήσαμε το Λιμεναρχείο, αλλά ήρθαν αργά. Υπάρχει πάντα αναπάντητο το ερώτημα: Γιατί οι δικές μας βγαίνουν την 1η Οκτώβρη;

Γιατί ψαρεύουν το Μάη, τότε που γεννούν τα ψάρια; Γιατί όχι το Σεπτέμβρη, που έχει μεγαλύτερη ζήτηση το ψάρι; Αν ψάρευαν το Σεπτέμβρη, οι τουρκικές δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα», είπε στην ΕΡΤ, ο κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα, όπως είπε, οι τουρκικές ανεμότρατες ψάρεψαν παράνομα πλησίον και της Καράβας.

Άλλος ψαράς, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα επιβεβαιώνει την ύπαρξη των τουρκικών μηχανότρατων, τονίζοντας πως: «Η στεριά που βλέπετε είναι η τοποθεσία Σαρακίνα – Λαγκάδα. Οι τουρκικές ανεμότρατες ψαρεύουν μέσα στα ελληνικά ύδατα δίπλα στα Τσόνια, ένα μίλι μέσα».

Πρόσθεσε δε, ότι ελληνικό επαγγελματικό αλιευτικό, έχασε τα δίχτυα του από την τουρκική ανεμότρατα, σημειώνοντας ότι η ζημιά είναι μεγάλη.

Οι Έλληνες επαγγελματίες αλιείς ζητούν από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει η παράνομη τουρκική αλιεία.

Μάλιστα, άλλα ντοκουμέντα δείχνουν τουρκική μηχανότρατα να ψαρεύει κοντά στην παραλία του Αγίου Στεφάνου και μια δεύτερη με κατεύθυνση προς το νησί που σήμερα λέγεται Παναγία.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *