Η Ducati ετοιμάζει κάτι εντελώς καινούριο και ριζοσπαστικό να προσθέσει στην γκάμα της.

Μια κατασκοπευτική εικόνα που διέρρευσε στο διαδίκτυο έγινε αφορμή να σηκωθεί αρκετή… σκόνη. Στη φωτογραφία εμφανίζεται ένα supermoto μοντέλο που στο εμπρός μέρος μοιάζει πολύ στο Hypermotard 950, αλλά στην «καρδιά του» έχει τοποθετηθεί ένας μονοκύλινδρος κινητήρας.

Οι Ιταλοί φαίνεται πως γλυκοκοιτάζουν μια κατηγορία στην οποία μέχρι τώρα δεν είχαν παρουσία και στην οποία τον πρώτο λόγο έχει η KTM, η Husqvarna, πρόσφατα η GasGas και κάποιοι κατασκευαστές από την Ινδία και την Κίνα.

Όπως είναι λογικό κανένα τεχνικό στοιχείο δεν έχει γίνει γνωστό από την Ducati, ωστόσο κάποιες υποθέσεις μπορούμε να τις κάνουμε. Σε πρώτη φάση ο κινητήρας θα έχει την δομή του δικύλινδρου 1260, μόνο που θα χρησιμοποιεί τον έναν από τους δύο κυλίνδρους. Η χωρητικότητα θα είναι κοντά στα 630 κ.εκ. και η απόδοση θα κυμαίνεται από 60 έως 70 ίππους προκειμένου να «χτυπήσει» τις αυστριακές μοτοσικλέτες.

Το πλαίσιο δείχνει να είναι σωληνωτό ακολουθώντας το πρότυπο του DesertX, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο και η εξάτμιση βγαίνει ψηλά, δίπλα στην ουρά.

Αν όντως έχει αρχίσει να ασχολείται με μια μονοκύλινδρη σειρά η Ducati τότε δεν αποκλείεται να δούμε εκτός από supermoto έκδοση και μια enduro έκδοση… ένα μικρότερο δηλαδή DesertX! Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο Μπόργκο Πανιγκάλε.

Πάντως η Ducati έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με μονοκύλινδρες μοτοσικλέτες, με αποκορύφωμα φυσικά την θρυλική Supermono των 550 κ.εκ. και των 75 ίππων.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *