Τέλος στα σενάρια για αλλαγές στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, τουλάχιστον μέχρι την άνοδο του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, βάζουν κυβερνητικά στελέχη.

Οι όποιες αλλαγές, εφόσον γίνουν, μεταφέρονται σε δεύτερο χρόνο και αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάσει στην ομιλία του στο Βελλίδειο τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζει στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ειδικά στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας. Σε ερώτηση για τα κυοφορούμενα σενάρια ανασχηματισμού, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «αυτό που απασχολεί στον παρόντα χρόνο τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και η λειτουργία τους και όχι τα πρόσωπα» και συνιστούσαν υπομονή «μέχρι την ομιλία του κ. Μητσοτάκη το Σάββατο και την συνέντευξη τύπου την Κυριακή».

Σενάρια περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα -Η τοποθέτηση Κικίλια

Το εύρος αυτών των δομικών αλλαγών κανείς δεν το γνωρίζει αυτή τη στιγμή καθώς ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν ειδικά στις πρόσφατες καταστροφές και επεξεργάζεται το τελικό σχέδιο που θα ανακοινώσει. Τα σενάρια περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα περιστρέφονται κυρίως γύρω από το πρόσωπο του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια. Ο ίδιος σε συνέντευξη του χθες το απόγευμα στον ΑΝΤ1, όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται την παραίτηση το απέκλεισε καθώς όπως είπε «εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας, διαχειριζόμενος την πανδημία. Και τώρα, στις μεγαλύτερες πλημμύρες». Πρόσθεσε, όμως, ότι ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Παρά την διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να μην κάνει κάποια κίνηση πριν το Σαββατοκύριακο δεν σημαίνει ότι η συζήτηση περί αντικατάστασης του δεν συνεχίζεται στο παρασκήνιο. Ενισχυτική αυτών των σεναρίων είναι η πληροφορία ότι το περιεχόμενο της συνέντευξης προκάλεσε δυσαρέσκεια στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς απουσίαζε οποιοδήποτε ίχνος αυτοκριτικής και έβαλε στο κάδρο των ευθυνών μία σειρά από άλλα υπουργεία, αλλά και τον προκάτοχο του Χρήστο Στυλιανίδη.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *