Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία, η οποία επλήγη από την φονική κακοκαιρία Daniel, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, ζητώντας του απαντήσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών.

«Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε σήμερα τη Θεσσαλία, για να δει τα τραγικά αποτελέσματα της ανεπάρκειάς του στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πλημμύρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπάκης, προσθέτοντας πως «επειδή, όμως, δήλωσε ότι δήθεν ποτέ δεν κρύφτηκε, οφείλει να δώσει απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα».

«Ισχύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα για το μέγεθος της κακοκαιρίας;»

Διασωθέντες βρήκαν καταφύγιο σε σχολείο της Καρδίτσας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες, σημείωσε πως «σύμφωνα με την ιστοσελίδα ieidiseis.gr, στις πρώτες συσκέψεις για την κακοκαιρία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις οποίες συμμετείχε και ο κ. Μητσοτάκης, έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για την Καρδίτσα, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για την ένταση του φαινομένου, την ποσότητα του νερού που θα έπεφτε και τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς και εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών. Ωστόσο αυτές αγνοήθηκαν».

Και έθεσε στον πρωθυπουργό κάποια ερωτήματα που, όπως τόνισε, «είναι αμείλικτα:

«Ισχύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε νωρίτερα για το μέγεθος της κακοκαιρίας;

»Ισχύει ότι υπήρξαν εισηγήσεις για εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών, αλλά η απάντηση ήταν ‘Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε την Θεσσαλία’;

»Με λίγα λόγια, ισχύει κύριε Μητσοτάκη ότι ξέρατε τα πάντα, αλλά αφήσατε τη Θεσσαλία στο έλεος της κακοκαιρίας;

»Θα περιμένουμε σαφείς απαντήσεις«, δήλωσε ο Στέργιος Καλπάκης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *