Στον Βλοχό της Καρδίτσας περίπου 80 άτομα έχουν βρει καταφύγιο στην εκκλησία που βρίσκεται σε ύψωμα, και αρνούνται να φύγουν.

Αδιανόητες εικόνες καταστροφής – Σημαντική η βοήθεια των εθελοντών

Το κομμάτι στην πίσω μεριά του βουνού έχει πλημμυρίσει και οι κάτοικοι που δεν θέλουν να αφήσουν τα σπίτια τους και τα ζώα τους, παραμένουν στο σημείο οικειοθελώς.

Καθώς υποχωρούν τα νερά από την κακοκαιρία Daniel, η εικόνα που αντικρίζουν οι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές είναι αποκαρδιωτική, καθώς οι καταστροφές στις υποδομές, στο ζωικό κεφάλαιο, στις καλλιέργειες και στις οικοσυσκευές είναι ανυπολόγιστες.

Εκεί έφθασαν εθελοντές της ActionAid Ελλάς για να τους δώσουν τρόφιμα και νερό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Όλοι κοιμούνται σε μια εκκλησία που βρίσκεται σε ύψωμα για να είναι ασφαλείς.

Το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων μετέτρεψε ο Δήμος Τρικκαίων σε Κέντρο Υποδοχής απεγκλωβισμένων

Ολόκληρα χωριά είναι βυθισμένα στη λάσπη, ζώα νεκρά στις κτηνοτροφικές μονάδες και οι κάτοικοι με σκυμμένο το κεφάλι βρίσκονται σε απόγνωση για την επόμενη μέρα. Σε αυτή τη βιβλική καταστροφή, η συνδρομή των εθελοντών είναι σημαντική στα Κέντρα Υποδοχής απεγκλωβισμένων που λειτουργούν στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων μετέτρεψε ο Δήμος Τρικκαίων σε Κέντρο Υποδοχής απεγκλωβισμένων. Ο χώρος που φιλοξενεί δραστηριότητες του σχολείου και προπονήσεις φυτωρίων ομάδων, είναι πλέον χώρος πρώτης, ολιγόωρης στέγασης και προστασίας μετά το μεγάλο σοκ για όσους έφυγαν αναγκαστικά από τα σπίτια τους.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *