Συγκινεί ο απεγκλωβισμός ενός μωρού από πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία.

Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις και τα σπίτια που πλημμύρισαν από την κακοκαιρία Daniel. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία, ακόμα και σήμερα, τόσες μέρες μετά τη θεομηνία, περιοχές ολόκληρες παραμένουν βυθισμένες στις λάσπες και τα νερά.

Σε ένα από τα σπίτια που έχει πλημμυρίσει στη Θεσσαλία, άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν ένα μωράκι.

Ο πυροσβέστης παίρνει στα χέρια του το μωρό, οι συνάδελφοί του τον συμβουλεύουν να προσέχει ενώ την ίδια ώρα η μητέρα του, που περιμένει σε φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, δεν σταματάει να κλαίει από το άγχος και την αγωνία της.

Ο διασώστης της ΕΜΑΚ κρατάει στοργικά στα χέρια του το μωρό λέγοντάς του «ψυχούλα μου», στη συνέχεια λέει «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά» και το δίνει στη μητέρα του η οποία κλαίει, το αγκαλιάζει και το φιλάει ανακουφισμένη.

Στελέχη του Στρατού βρίσκονται στη Θεσσαλία από τις πρώτες μέρες για να διασώσουν τους πληγέντες και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια μέσα από τα νερά, που έχουν πλημμυρίσει σχεδόν όλο τον θεσσαλικό κάμπο.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησε χθες, Τρίτη, στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, πεζοναύτες απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους με βάρκες και τους μεταφέρουν σε στεγνά σημεία, με αρκετούς από αυτούς να γίνονται μέχρι και «ανθρώπινες γέφυρες».

Ένα τεράστιο «Εύγε», ένα τεράστιο «Ευχαριστώ» και απεριόριστος, βαθύς σεβασμός στον κόπο, στο μόχθο, στον ιδρώτα σας και στην απόλυτη αφοσίωση σας στον Σκοπό….Συνεχίστε με ΕΜΜΟΝΗ να σώζετε ανθρώπινες ζωές, να απαλύνετε τον ανθρώπινο πόνο και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας!… pic.twitter.com/az0kn3hYvW— GEN Konstantinos Floros (@ChiefHNDGS) September 12, 2023

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *