Βυθισμένες στα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παραμένουν δεκάδες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως φαίνεται και από τη νέα δορυφορική εικόνα που δημοσιεύει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

«Η Λάρισα εξακολουθεί να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού» σημειώνει η υπηρεσία σε ανάρτησή της στο Χ.

Η #Ελλάδα αντιμετωπίζει εκτεταμένες #πλημμύρες⬇️Στις 10 Σεπτεμβρίου, το #Sentinel2 κατέγραψε αυτή την εικόνα από την περιοχή γύρω από τη Λάρισα, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού pic.twitter.com/TXPgwTgquW— Copernicus EU (@CopernicusEU) September 11, 2023

Η Θεσσαλία πνίγεται στα λασπόνερα που έχουν εξαφανίσει σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις εδώ και 7 ημέρες,  ενώ ανυπολόγιστος αριθμός ζώων πνίγηκε.

Συναγερμός στην Κοιλάδα των Τεμπών – Στα 18 μέτρα το ύψος του νερού

Στον Πηνειό, οι αρχές επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην κατασκευή αναχωμάτων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η στάθμη του νερού στον Πηνειό βρίσκεται πλέον στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στραγγίζουν τα νερά από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα και το κέντρο της Λάρισας διαφεύγει τον κίνδυνο ωστόσο, τα νερά μετατοπίζονται προς την Κοιλάδα των Τεμπών και στη συνέχεια στο Δέλτα του Πηνειού, όπου υπάρχει στο σημείο μεγάλος όγκος νερού.

Μάλιστα, η γέφυρα στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία έχει ύψος 18 μέτρων, έχει σκεπαστεί από τα νερά.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δήμου Τεμπών στο Facebook φαίνονται τα νερά που γέμισαν την κοιλάδα να έχουν σχεδόν καλύψει την κρεμαστή γέφυρα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *