Κλειστή, για 4η μέρα σήμερα, παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, η οποία στο ύψος της Θεσσαλίας, βρίσκεται μέσα στα νερά και τη λάσπη, ύστερα από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Ουσιαστικά η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο, μιας και είναι μία από τις μεγάλες κεντρικές αρτηρίες της χώρας. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την ημερομηνία που θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, καθώς, τα νερά παραμένουν στο οδόστρωμα.

Κομμένη στα δύο η Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «ο Ε65 είναι ανοικτός. Η εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή. Το κύριο πρόβλημα ήταν το πλημμυρικό φαινόμενο που περιορίστηκε από τα 3 χιλιόμετρα σε 1 χλμ».

Όπως τονίζεται δεν αρκεί μόνο να φύγουν τα νερά για να δοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική Οδός, αλλά πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλο το μήκος του οδοστρώματος που αυτή τη στιγμή είναι πλημμυρισμένο, αφού με όλη αυτή την ποσότητα νερού που βρίσκεται εκεί δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι άλλη ζημιά μπορεί να έχει γίνει, ποια διάβρωση μπορεί να έχουν οι δρόμοι και ο εθνικός δρόμος.

Μέχρι να γίνουν όλα τα παραπάνω, οι επαγγελματίες οδηγοί, αλλά και όσοι πολίτες θέλουν να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και το αντίστροφο θα πρέπει να βρουν εναλλακτική διαδρομή.

Διαρκεί 7 ώρες

Η πλέον ασφαλέστερη διαδρομή από κεντρική αρτηρία και όχι από το επαρχιακό δίκτυο – το οποίο μπορεί να είναι και σε κακή κατάσταση – είναι η Ιονία Οδός, Αθηνών – Πατρών μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και έπειτα ο αυτοκινητόδρομος από Εγνατία Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης και το αντίστροφο, όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση του Forecast Weather Greece, όπου δημοσιεύεται και ο σχετικός χάρτης.

Βέβαια, είναι ένα ταξίδι πολύωρο, σχεδόν 7 ωρών.

Η εναλλακτική διαδρομή Αθήνα -Θεσσαλονίκη (Πηγή: facebook/Forecast Weather Greece)

Υπενθυμίζεται πως όσοι ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή θα έχουν δωρεάν διόδια.

Συγκεκριμένα έως και την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Επιπλέον η εντολή των Χρήστου Σταϊκούρα, Νίκου Ταχιάου αναφέρει ότι, αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *