Δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην ενημέρωση για τις πληγείσες περιοχές το απόγευμα του Σαββάτου (16/9) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Η ίδια ανέφερε επίσης, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων έγιναν 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Επομένως, συνολικά τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας ανέρχονται σε 234 και 254 για λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν εμπνέει ανησυχία», τόνισε η κα Αγαπηδάκη.

Παραμένει ακατάλληλο το νερό στο Βόλο

Αναφορικά με τις νοσηλείες, σήμερα έγιναν 5 νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, λόγω γαστρεντερίτιδας, 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνολικά, αυτοί που νοσηλεύονται είναι 15. «Αντίστοιχα, για τις λοιμώξεις των αναπνευστικού έχουμε 1 νέα στο Γενικό Νοσοκομέιο του Βόλου και 7 νέες στο Γενικό Νοσοκομέιο Λάρισας. Συνολικά, οι νοσηλείες είναι 13», επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Στη συνέχεια, η Ειρήνη Αγαπηδάκη υπογράμμισε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση και απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπογράμμισε ότι «μέλημά μας είναι να κινούμαστε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται. Μέχρι το μεσημέρι, υπεβλήθησαν 12.319 οριστικές αιτήσεις και 4.262 προσωρινές, για την πρώτη αρωγή προς τους πλημμυροπαθείς».

Με το τέλος της ημέρας οι αυτοψίες θα ξεπερνούν τις 1.000 και δεν εστιάζουν μόνο στις οικοσκευές αλλά και στις βλάβες των κτιρίων. Συνεπώς: Από 247 κατοικίες οι 143 είναι «κόκκινες», δηλαδή επικίνδυνες για χρήση, οι 92 «κίτρινες» -προσωρινά ακατάλληλες- και οι 12 είναι «πράσινες» με ανάγκη μικρών επισκευών.

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, επεσήμανε ότι συνεχίζουν να είναι δωρεάν τα διόδια στον Ε65 και τον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου και τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την αποκατάσταση του σιδηρόδρομου.

«Δε θα πληρώνουν διόδια οι οδηγοί φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Ιονία Οδό, τη γέφυρα του Ρίου και την Εγνατία από την Ιονία έως τη Θεσσαλονίκη. Ακόμη, συνεχίζουν να είναι δωρεάν τα διόδια στον Ε65 και τον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου. Θα χρειασθεί χρόνος για να αποκαταστήσουμε τις σιδηροδρομικές μεταφορές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχιάος.

Τέλος, λαμβάνοντας τον λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, σημείωσε ότι οι απεγκλωβισμοί κατοίκων έχουν ολοκληρωθεί και ότι οι δρόμοι στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων είναι ανοικτοί.

«Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται στο πεδίο. Στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί και όλες οι περιοχές προσβάσιμες πλην του Κεραμιδίου, από όπου όμως έχουν αποχωρήσει όλοι οι κάτοικοι. Οι απεγκλωβισμοί κατοίκων έχουν ολοκληρωθεί, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν, όπου είναι αναγκαίο. Αντιμετωπίσαμε το δυσκολότερο συμβάν, στα χρονικά της Πολιτικής Προστασίας. Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες, για όσο χρειασθεί», υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *