Αυτή την ώρα το κυβερνητικό κλιμάκιο και συγκεκριμένα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Δείτε live

Η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανέφερε 37 νέα κρούσματα αναπνευστικής λοίμωξης και 36 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Από την έναρξη της κακοκαιρίας μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί στις πλημμυρισμένες περιοχές 126 περιστατικά λοίμωξης του αναπνευστικού και 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Στο νοσοκομείο παραμένει το βρέφος που εμφάνισε γαστρεντερίτιδα.

Η ίδια τόνισε ότι επίσης ότι από αύριο, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, η ενημέρωση για την καταλληλότητα του νερού θα γίνεται ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε ότι από χθες το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση και λειτούργησε η μονάδα στην Λάρισα, η οποία έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 250 τόνων στο 12ωρο, που σημαίνει 10.000 νεκρά ζώα οδηγούνται στην καύση.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν δηλωθεί ως νεκρά 61.786 αιγοπρόβατα, 5.306 βοοειδή, 19.355 χοιρινά και 123.810 πτηνά. Αντίστοιχα, έχουν συλλεχθεί 27.436 αιγοπρόβατα, 10.103 χοιρινά, 44 βοοειδή και 25.400 πτηνά.

περισσότερα σε λίγο

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *