Κακοκαιρία Daniel – Αρτοποιός: Παραμένει κλειστή η εθνική οδός, πρόβλημα και στο σιδηροδρομικό δίκτυο – Στις 4.592 οι διασώσεις

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω των πλημμυρικών φαινόμενων που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, ενώ προβλήματα έχουν προκληθεί και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως είπε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, στη σημερινή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι όπως είχε αναφερθεί και χθες, στο τρίγωνο Λάρισα-Καρδίτσα-Τρίκαλα όλες οι βασικές αρτηρίες είναι ανοιχτές εκτός από τον άξονα Τρικάλων Λάρισας. «Αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες και επίκειται να δοθεί το ρεύμα προς Λάρισα το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα».

Γενικότερα, το επιχειρησιακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας έχει δεχθεί πανελλαδικά περισσότερες από 11.725 κλήσεις και έχει προβεί σε 4.592 διασώσεις και απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Από τα εναέρια μέσα πραγματοποιήθηκαν 807 διασώσεις.

Όπως περιέγραψε, στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου και συγκεκριμένα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, του Παλαμά, της Φαρκαδόνας, του Δομοκού και των Φαρσάλων, τα νερά υποχωρούν και σήμερα σταδιακά αποκαλύπτονται οι οδικοί άξονες. Έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα τα χωριά εκτός από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας.

Απ’ όλα τα χωριά έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι που το ζήτησαν, ενώ παραμένουν όσοι το επιθυμούν.

Ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι σε όλα τα χωριά παραμένουν και εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, καθώς επίσης δυνάμεις του Στρατού και Εθελοντικές Ομάδες για παροχή βοήθειας, μεταφορά εφοδίων και φαρμακευτικού υλικού όπου απαιτείται.

Υποχωρεί το ύψος των νερών σε Εργατικές Κατοικίες και Γιάννουλη Λάρισας

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για παροχή βοήθειας στα ορεινά χωριά των Αγράφων, Μουζακίου και Καλαμπάκας, όπου διατίθενται επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΓΕΕΘΑ, οι οποίες σύμφωνα με τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργούν για μεταφορά εφοδίων, φαρμάκων, ασθενών, γεννητριών και υλικών.

Στην παρούσα φάση οι δυνάμεις να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις περιοχές: Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης Λάρισας, όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού, στο Δήμο του Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *