Αναστέλλονται οι διαδικασίες πλειστηριασμού ακινήτων και κατασχέσεων στις περιοχές της Θεσσαλίας οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, μετά τις καταγγελίες για την κανονική διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια των ημερών της μεγάλης καταστροφής.

Το θέμα το οποίο ανέδειξε το in προκάλεσε την αντίδραση και αναγκαία παρέμβαση -που θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή- του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο προχώρησε στην αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Είχαν προγραμματιστεί 84 πλειστηριασμοί

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:

«Σε συνέχεια της Υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από την 7η Σεπτεμβρίου 2023. Εκδόθηκαν επίσης σήμερα δύο ΚΥΑ για τη ρύθμιση δικονομικών θεμάτων από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων».

Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη απόφαση του το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει μόνο στην αναστολή των δικαστηρίων για μια εβδομάδα χωρίς όμως να έχει εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και για τους πλειστηριασμούς.

Το απαράδεκτο γεγονός διεξαγωγής πλειστηριασμών ακινήτων στην περιοχή, την ώρα που η Θεσσαλία βυθιζόταν κατήγγειλε στο in ο δικηγόρος Δημήτριος Λυρίτσης, ενώ ανέδειξε με δήλωσή της και η Έφη Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα από τους 84 πλειστηριασμούς που είχαν προγραμματιστεί πραγματοποιήθηκαν οι 42.

Για ανίκανη, ανάλγητη και επικίνδυνη κυβέρνηση μιλά η Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της στα social media.

Τις ώρες της τεράστιας καταστροφής και της ανείπωτης τραγωδίας συμβαίνει το αδιανόητο, σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας διενεργήθηκαν πλειστηριασμοί, 42 το τελευταίο τριήμερο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σέβεται τίποτα και κανέναν. Ανίκανη, ανάλγητη, επικίνδυνη.— Έφη Αχτσιόγλου (@E_Achtsioglou) September 9, 2023

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *