Την βύθιση του επιτελικού κράτους στα λασπόνερα της κακοκαιρίας αποτυπώνουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν ελικόπτερα να είναι σχεδόν βυθισμένα στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Η βροχή μετέτρεψε σε λάσπη τους χώρους στάθμευσης των ελικοπτέρων. Αποτέλεσμα; Κάποια ελικόπτερα κόλλησαν, κάποια άλλα βούλιαξαν στη λάσπη.

Σύμφωνα με το iEidiseis που επικαλείται πληροφορίες του taxydromos.gr, η μονάδα κατέφυγε σε «εξωτερική» βοήθεια, ζητώντας από την Περιφέρεια να συνδράμει ώστε να απομακρυνθεί η λάσπη και τα συσσωρευμένα νερά από την πίστα των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Νωρίτερα, το taxydromos.gr μετέδωσε ότι είχε πλημμυρίσει η 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ορμητικά νερά από τον Πηνειό που έσπασαν…. έχουν κατακλύσει ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Αεροπορία Στρατού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στρατιωτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Στρατοπέδου, ενώ τα αμερικανικά ελικόπτερα που σταθμεύουν μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ βρίσκονται σε ειδικό χώρο που έχει κατασκευαστεί για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Άμυνας, τα ελικόπτερα που φαίνονται στις εικόνες, είναι ανενεργά ελικόπτερα που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ τα ενεργά είχαν μεταφερθεί με ασφάλεια.

Με πληροφορίες απο ieidiseis.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *