Στα 48, 2 ακόμη από χθες, Τρίτη (16.09.23), ανέρχονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και στα 65, 41 περισσότερα, τα κρούσματα αναπνευστικών λοιμώξεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, που μετρά τις πληγές της από τη φονική κακοκαιρία Daniel.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη για τους πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, το νερό σε Βόλο, νότιο Πήλιο και Παλαμά Καρδίτσας δεν είναι πόσιμο.

«Στις 26 υπηρεσίες Υγείας στη Θεσσαλία είχαν προσέλθει 1.396 άνθρωποι για ενοχλήσεις υγείας. 48 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού», σημείωσε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σχετικά με την ασφάλεια του νερού, η κυρία Αγαπηδάκη ενημέρωσε ότι:

Δήμος Βόλου, το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Δήμος Νοτίου Πηλίου, το νερό είναι ακατάλληλο

Δήμος Αρμυρού, κατάλληλο

Δήμος Ρήγα Φεραίου, κατάλληλο

Δήμος Παλαμά, ακατάλληλο

Δήμος Σοφάδων, ακατάλληλο

Δήμος Καρδίτσας, κατάλληλο

Δήμος Μουζακίου, κατάλληλο

Δήμος Αργιθέας, ακατάλληλο

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, ακατάλληλο

Λάρισα

Δήμος Λάρισας, το νερό είναι κατάλληλο

Δήμος Ελασσόνας, κατάλληλο

Δήμος Φαρσάλων, ακατάλληλο

Δήμος Τυρνάβου, κατάλληλο

Δήμος Κιλελέρ, ακατάλληλο

Δήμος Αγιάς, κατάλληλο

Δήμος Τεμπών, κατάλληλο

Τρίκαλα

Δήμος Τρικκαίων, το νερό είναι κατάλληλο

Δήμος Πύλης, ακατάλληλο

Δήμος Μετεώρων, κατάλληλο

Δήμος Φαρκαδόνας, ακατάλληλο

Έχει ενταθεί η εντομολογική επιτήρηση και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, κατέληξε η κυρία Αγαπηδάκη.

Στις 5.000 οι οριστικές αιτήσεις για κρατική αρωγή

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, «έχουν υποβληθεί 5.000 οριστικές και 3.000 προσωρινές αιτήσεις για κρατική αρωγή».

Όπως είπε ο ίδιος, «η πλατφόρμα άνοιξε πλέον και για Λάρισα και Φθιώτιδα. Έως τώρα έχουν ενταχθεί ο νομοί Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα χωριά που επλήγησαν σημαντικά, ολικώς».

«Λόγω της δυσκολίας προσέγγισης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, η προσβασιμότητα για τη συλλογή και διαχείριση των νεκρών ζώων παραμένει στο 50%», τόνισε την ίδια ώρα από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν κατά βάση για αντλήσεις υδάτων», σημείωσε στη συνέχεια ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *