Θεσσαλία: Η αναλγησία στο «μεγαλείο» της – Εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν τηλέφωνο πλημμυροπαθείς δανειολήπτες

Η αναλγησία… στο μεγαλείο της. Εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν τηλέφωνο πλημμυροπαθείς δανειολήπτες της Θεσσαλίας για να εξοφλήσουν τις δόσεις τους. Όπως ανέφερε  ο δικηγόρος, Γιώργος  Νικολακόπουλος στο OPEN, εισπρακτικές εταιρείες καλούν τους πλημμυροπαθείς για τις δόσεις δανείου.  

«Υπάρχουν οχλήσεις από τα τηλέφωνα. Υποτίθεται ότι δεν ξέρουν συγκεκριμένες περιοχές αλλά υπάρχουν οχλήσεις. Τα funds υποτίθεται ότι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις τράπεζες και πρέπει να δούμε τι θα κάνουν για τις οχλήσεις αλλά και γενικότερα για την πληρωμή των δόσεων» συμπλήρωσε.  «Τα funds λένε ότι δεν είναι τράπεζες, δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται .Έχω καταγγελίες ότι παίρνουν τηλέφωνο τους πλημμυροπαθείς» επανέλαβε.

Ο κ. Νικολακόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «εάν δεν δοθεί εγγύηση του δημοσίου ούτε το 20% θα δώσουν οι τράπεζες. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι πολύ δύσκολη η δανειοδότηση όλη αυτή την περίοδο. Πόσω μάλλον να δώσουν δανειοδότηση το 20% για τις επισκευές εάν δεν υπάρχει εγγύηση του δημοσίου».

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή πλειστηριασμών

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με ισχύ από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Το διάστημα αυτό απαιτείται προκειμένου να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου όπως είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *