«Κανένα σχολείο σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης στην περιοχή της Θεσσαλίας δεν πρόκειται να ανοίξει αν δεν υπάρχει πλήρης ασφάλεια, και αυτό περιλαμβάνει και την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε στη Βουλή, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή η καταγραφή της εικόνας των ζημιών στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα μπορεί να λειτουργήσουν την ερχόμενη εβδομάδα».

«Ήδη έχουν ξεκινήσει επιμορφώσεις για την ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και γονιών»

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων θα μπορεί να λειτουργήσει.

Πολλές περιοχές στη Θεσσαλία είναι ακόμη πλημμυρισμένες.

«Καθημερινά κάνουμε τηλεδιασκέψεις με όλους τους διευθυντές των σχολείων και αύριο Τετάρτη θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα για τα σχολεία που θα χρειαστούν συστέγαση η μετακίνηση», ανέφερε η κ. Μακρή.

Πρόσθεσε δε ότι «ήδη έχουν ξεκινήσει επιμορφώσεις για την ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και γονιών στους θεσσαλικούς νομούς». Αφορμή των δηλώσεων της υφυπουργού Παιδείας ήταν η παρέμβαση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη, κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου για την Κύρωση Συμφωνίας Έδρας μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, (CEDEFOP)

Η κ. Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και προχειρότητα ενώ πρότεινε να διεξαχθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία και οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες, τονίζοντας την ανάγκη ενός ολιστικού σχεδίου για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που έχουν γίνει στη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρήστος Κέλλας, επεσήμανε ότι η άμεση ανακούφιση των πληγέντων και η αποκατάσταση των ζημιών αποτελούν άμεσες προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού.

«θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για ένα ολιστικό σχεδιασμό για τον θεσσαλικό κάμπο. Η επούλωση των πληγών δεν θα είναι εύκολη. Θα είμαστε όμως εδώ για να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *