Η Chery, είχε προσπαθήσει να εμπλακεί στην ευρωπαϊκή αγορά πριν από περίπου 15 χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία τότε. Πλέον, η κινεζική εταιρεία επανέρχεται με νέα μοντέλα, όπως το Omoda 5.

Η Chery έχει συμπληρώσει 25 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε και άρχισε να υπάρχει στην κινεζική αγορά (το 1997). Είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανήκουν στο κράτος και κατασκευάζει τόσο επιβατικά όσο και επαγγελματικά μοντέλα.

Πρόσφατα, τα στελέχη της ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Αυτή τη φορά θα το πράξει μέσω της Omoda, μιας θυγατρικής εταιρείας την οποία ίδρυσε πέρυσι (2022).

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η ονομασία της είναι σύνθετη, καθώς επέλεξαν να αποτελείται από το γράμμα όμικρον, το οποίο αντιπροσωπεύει τον έμβιο κύκλο, και την ιταλική λέξη «moda».

Η Omoda δημιούργησε το 5, ένα νέο crossover μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα «T1X» και εφοδιάζεται με έναν καινούργιο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα τον οποίο έχει δημιουργήσει η «μητρική» Chery. Η χωρητικότητά του είναι 1,6 λίτρα, η μέγιστη απόδοσή του φτάνει τους 189 ίππους και η μέγιστη ροπή του τα 272 Nm.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το αμάξωμα του 5 είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να εντυπωσιάζει τους Κινέζους αγοραστές όσο και τους Ευρωπαίους, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Omoda. Μάλιστα, το σχήμα του έχει μελετηθεί προσεκτικά ώστε να έχει σχετικά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή.

Βάσει όσων ανακοινώνει η εταιρεία, το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να είναι ευρύχωρο. Τα εμπρός καθίσματα είναι σπορ, προσφέροντας καλή πλευρική στήριξη και μια σπορτίφ αίσθηση στους εκεί επιβάτες, και το επίπεδο εξοπλισμού καλό, ώστε να ικανοποιεί τους ευρωπαίους υποψήφιους αγοραστές.

Εκτός από αυτό, η Omeda θα διαθέτει το 5 και στην αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του η οποία έχει μπαταρίες 64 kWh. Σε αυτή, μέγιστη ισχύς φτάνει τους 200 ίππους, η μέγιστη ροπή τα 400 Nm και η μέγιστη αυτονομία τα 450 χλμ.

Τέλος, εκπρόσωπος της Omoda ανακοίνωσε ότι -αρχικά- το 5 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου από τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *