Η Fiat, παρουσίασε το ηλεκτρικό 600e δίνοντάς του προτεραιότητα. Όμως αυτή δεν θα είναι η μόνη έκδοση του καινούργιου SUV.

Το 600e είναι το καινούργιο μοντέλο της Fiat στην κατηγορία των B-SUVs. Τα στελέχη της ιταλικής εταιρείας επανέφεραν στην εποχή μας ακόμα ένα εμβληματικό μοντέλο από την ιστορία της, σχεδόν 25 χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά που το έπραξαν με το Seicento.

Το σύγχρονο 600 είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, προφανώς προσαρμοσμένο στα ισχύοντα δεδομένα της αυτοκίνησης.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα «e–CMP» του Ομίλου Stellantis, έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 54,0 kWh (50,8 kWh, ονομαστική) και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 156 ίππους.

Όπως είναι φυσικό, στη Fiat πρόταξαν τη συγεκριμένη έκδοση για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού και να είναι εντός του πνεύματος της εποχή μας. Όμως, δεν θα είναι μόνο αυτή με την οποία θα είναι διαθέσιμο.

Η Fiat, θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Jeep με το Avenger. Έτσι και το νέο 600 θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όπως έγινε γνωστό, το καινούργιο μοντέλο θα έχει τον τρικύλινδρο 1.2 Hybrid κινητήρα ο οποίος διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η μέγιστη συνδυαστική ισχύς του είναι 129 ίπποι. Αναλυτικότερα, ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 10ο ίππους και ο ηλεκτροκινητήρας 29.

Σε αυτή την έκδοση, η μπαταρία θα μπορεί να κινήσει το νέο 600 αμιγώς ηλεκτρικά σε μια απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου, με την προϋπόθεση να μην ξεπερνά η ταχύτητα τα 30 χλμ./ώρα.

Εκπρόσωπος της Fiat ανακοίνωσε ότι το καινούργιο 600 με τον 1.2 Hybrid κινητήρα θα αρχίσει να διατίθεται στην ιταλική αγορά και η τιμή πώλησής του εκεί θα ξεκινά από τις 24.950 ευρώ.

Όπως είπε, η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες αγορές, σε χώρες όπου οι υποδομές δημόσιας φόρτισης δεν είναι ακόμα ευρύτερα αναπτυγμένες. Έτσι είναι πολύ πιθανό να πωλείται και στη χώρα μας και ενδεχομένως σε αρχική τιμή παραπλήσια με αυτή της ιταλικής αγοράς.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *