Εξαρθρώθηκαν από την Αστυνομία δύο κυκλώματα που δρούσαν παράλληλα στη Σαντορίνη και διακινούσαν-εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη και κάνναβη).

Συγκεκριμένα σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε το Σάββατο (9/9/23) σε Σαντορίνη και Τήνο συνελήφθησαν εννέα άτομα (τέσσερις αλλοδαποί και πέντε ημεδαποί) ηλικίας 29, 33, 43, 47, 24, 26, 32, 51 και 26 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης-συμμέτοχής σε εγκληματική οργάνωση, προμήθειας, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από παράνομη δραστηριότητα, και οπλοκατοχής.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται επιπλέον 111 άτομα, από τα οποία τρία ως άμεσοι συνεργοί των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα, συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία στοιχείων και δεδομένων, εξακριβώθηκαν η παράλληλη λειτουργία και ο τρόπος δράσης των δύο εγκληματικών οργανώσεων, η ιεραρχική δομή, η ταυτότητα των μελών τους, οι μεταξύ τους διασυνδέσεις και επιμέρους συνεργασίες, ο επιδιωκόμενος σκοπός, τα οφέλη και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για την επίτευξή τους.

Όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τα τέλη του 2022 τα δύο εγκληματικά δίκτυα, με αρχηγικά μέλη, τους 29χρονο και 33χρονο (αλλοδαπούς), δρούσαν παράλληλα και ταυτόχρονα διακινώντας ναρκωτικά (κοκαΐνη, κάνναβη, κ.ά.) που προμηθεύονταν από τον 43χρονο (κοινό προμηθευτή) και διοχέτευαν σε ενδιαφερομένους χρήστες στο νησί της Θήρας, αποκομίζοντας σπουδαία οικονομικά οφέλη τα οποία μια εκ των οργανώσεων χρησιμοποίησε για την ίδρυση-λειτουργία επιχείρησης ενοικίασης οχημάτων.

Κατά τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Κοκαΐνη βάρους 98,5 γραμμαρίωνΚάνναβη βάρους 20,7 γραμμαρίωνMDMA βάρους 29 γραμμαρίωνΗρωίνη βάρους 4 γραμμαρίωνΕξοπλισμός εργαστήριου παραγωγής «κρακ»4 ζυγαριές ακριβείας5 θρυμματιστές κάνναβηςΑεροβόλο πιστόλι και 3 μαχαίρια33 κινητά τηλέφωνα και 21 κάρτες sim2 I.X.E. αυτοκίνηταΤα χρηματικά ποσά των 7.385 ευρώ, 147 δολάρια Η.Π.Α., 50 δολάρια Αυστραλίας, 40 λίρες ΑγγλίαςΤιμαλφήΧειρόγραφες σημειώσεις με ονοματεπώνυμα και δοσοληψίες ναρκωτικώνΨηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων και Ηλεκτρονικός ΥπολογιστήςΣυσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Σημειώνεται ότι, όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ένα από τα μέλη της μιας εγκληματικής οργάνωσης είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παραγωγής «κρακ» από επεξεργασία-«μαγείρεμα» κοκαΐνης με απώτερο σκοπό την αύξηση των κερδών του κυκλώματος από τη διακίνηση του συγκεκριμένου «προϊόντος».

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *