Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 μας έχει επιφυλάξει πολλά highlights κατά τις δύο πρώτες ημέρες του. Ωστόσο υπήρξε και ένα εξαιρετικά τρομακτικό περιστατικό.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Το τρομακτικό ατύχημα του Λίναμε (+video)

Αναφερόμαστε στο ατύχημα που είχε ο Εσθονός Γκέοργκ Λίναμε κατά την πρώτη ειδική της δεύτερης ημέρας του αγώνα. Συγκεκριμένα στο πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής Λουτράκι 1.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του i20 N Rally 2 σε μία αριστερή στροφή, πιθανώς από ασυνεννοησία με τον συνοδηγό του. Το αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, ήταν το Hyundai να κατευθυνθεί με μεγάλη ταχύτητα προς την εξωτερική. Εκεί, μάλιστα, βρίσκονταν και αρκετοί θεατές σε ένα σημείο μάλλον επικίνδυνο. Ευτυχώς κανένας δεν τραυματίστηκε και οι θεατές έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν το πλήρωμα το οποίο είναι καλά στην υγεία του.

Εντούτοις το ατύχημα αυτό είναι μία υπενθύμιση, ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θα παραμένει πάντα επικίνδυνος για όλους τους εμπλεκομένους. Όχι μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους θεατές. Ιδίως σε μία κατηγορία όπως το WRC, στην οποίαν ο θεατής μπορεί να βρεθεί μερικά… εκατοστά μακριά από τους αγαπημένους του οδηγούς.

Υπενθυμίζουμε ότι το δεύτερο πέρασμα από το Λουτράκι διακόπηκε ακριβώς λόγω μερικών θεατών οι οποίοι θεώρησαν ότι το να κάτσουν στην εσωτερική μία γρήγορης κατηφορικής στροφής ήταν καλή ιδέα.

Αναμφίβολα η αγάπη των Ελλήνων για το Ακρόπολις είναι γοητευτική και αναγνωρίζεται από όλους τους παράγοντες του WRC και της FIA. Εντούτοις οφείλουμε κι εμείς να είμαστε προσεκτικοί αυτές τις ημέρες ώστε να προστατέψουμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τον εθνικό μας αγώνα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *