Με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου πρόεδρου, δόθηκε παράταση μίας ώρας, ενώ ενδέχεται να δοθεί και παραπάνω.

Την παράταση της διαδικασίας εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον μέχρι τις 9:00 το βράδυ ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος. Η παράταση κρίνεται αναγκαία λόγω της αυξημένης συμμετοχής.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, έαν παρατηρηθούν μεγάλες ουρές ενδέχεται να δοθεί και περαιτέρω παραταση, καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε το προσδοκώμενο.

Με την παράταση επομένως θέλει η Κουμουνδούρου να δώσει την ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες το επιθυμούν, να εκφράσουν την προτίμησή τους για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Δρόσος, μέχρι τις 19:30 είχαν ψηφίσει περίπου 130.500 άτομα συν 1.100 άτομα από το εξωτερικό. Ανέφερε ακόμη ότι περίπου 35.000 είναι νέα μέλη που γράφτηκαν για να ψηφίσουν.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμμετοχή έχει ήδη ξεπεράσει τις 140.000.

Τέλος ο κ. Δρόσος ανέφερε ότι τα πρώτα αποτελέσματα δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τις 11:00 το βράδυ.

Στην Κουμουνδούρου πλέον εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα φθάσει ενδεχομένως και θα ξεπεράσει τις 150.000. Με τη μεγάλη αυτή συμμετοχή και τη μεγάλη εγγραφή νέων μελών το αποτέλεσμα -που θα γνωρίζουμε τα μεσάνυχτα- καθίσταται ανοιχτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2022, όταν ήταν μοναδικός υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν προσέλθει στις κάλπες 152.000 ψηφοφόροι.

Μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρείται όπως είναι λογικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή και στην Κρήτη.

Μάλιστα σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία στο Χαλάνδρι, τη Νέα Σμύρνη, το Αλιβέρι τις Συκιές και τη Σπάρτη, η συμμετοχή είναι ήδη μεγαλύτερη σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2022.

Το ίδιο και στη Θεσσαλία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τη δύσκολη κατάσταση στην περιοχή έχουν προσέλθει στις κάλπες πάνω από 5.500 πολίτες. Και πάλι περισσότεροι από ό,τι πέρυσι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες είχαν τυπωθεί 240.000 ψηφοδέλτια, ενώ νέα τυπώθηκαν σήμερα.

Τα αποτελέσματα αναμένονται πλέον αργά το βράδυ. Με το δεδομένο ότι οι κάλπες θα έκλειναν στις 20:00 υπήρχε η εκτίμηση ότι ξεκάθαρη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα θα υπήρχε στις 23:00. Τώρα με την παράταση το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει παράταση και η ανακοίνωση του αποτελέσματος!

Πρώτος από τους πέντε υποψήφιους που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Παππάς, ο οποίος μετέβη σε εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, λέγοντας στους δημοσιογράφους «σήμερα ψηφίζουμε, σήμερα αλλάζουμε».

Λίγο πριν τις 10:30 βρέθηκε σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρη η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «Χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά».

Στην Καλλιθέα ψήφισε ο Στέφανος Τζουμάκας, λέγοντας στους δημοσιογράφους « όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ψήφισε για τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος στη Νέα Ιωνία, αναφέροντας πως «Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς»

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης, που τις τελευταίες εβδομάδες έφερε τα πάνω κάτω στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι, τονίζοντας πως «Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *