Συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση πολιτών στις κάλπες για την ανάδειξη του/της νέου/ας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις στις 5μμ της Κυριακής έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων καθώς έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 102.000 ψηφίσαντες. Η εκλογική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Εσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων – Πολύ μεγάλη προσέλευση στις κάλπες

Πάντως ο Ν. Παππάς ήδη ζήτησε παράταση της εκλογικής διαδικασίας καθώς όπως αναφέρει η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Από τις 8 το πρωί οπότε ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, και έως λίγο μετά τις 11 το πρωί, η στατιστική ανάλυση των δεδομένων από την ψηφοφορία κατέγραφε ότι ψηφίζουν πάνω από 200 άτομα το λεπτό!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ψηφίσει στα 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα περίπου 30.000 εκλογείς εκ των οποίων το 20% ήταν νέα μέλη, δηλαδή ψηφοφόροι που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και γράφτηκαν σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούσαν για μεγάλη συμμετοχή που ξεπερνούσε τις προβλέψεις τους, καθώς “κρατούσαν μικρό καλάθι”, υπολογίζοντας πολύ χαμηλότερα τη συμμετοχή σε σχέση με εκείνη του 2022 όταν επιβεβαιώθηκε τότε με την ψήφο 152.000 ατόμων (εκ των οποίων 103.000 νέα μέλη) η προεδρία του Αλέξη Τσίπρα που ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Με βάση τη ροή της ψηφοφορίας, στελέχη της Κουμουνδούρου υπολογίζουν ότι στις κάλπες της 7ης Σεπτεμβρίου του 2023 για την ανάδειξη προέδρου μεταξύ των «5» (Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος), ο αριθμός των ατόμων που θα ψηφίσουν θα είναι εξαψήφιος, γεγονός που επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *