Δολοφονία Τσιχλάκη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον σύζυγό της πρότεινε η εισαγγελέας

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη το 2016 από τον σύζυγό της, Κώστα Λεμενιτάκη, πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, η υπόθεση αναβίωσε σήμερα στο ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Της Άννας Κανδύλη

Ο Κ. Λεμενιτάκης καταδικάστηκε από το Εφετείο αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 8 ετών.

Για την αναγνώριση του ελαφρυντικού ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο καταδικασμένος επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.

Στην αγόρευσή της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, πρότεινε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος και την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθέντας ως αβάσιμης.

«Είναι προφανές ότι ο αναιρών προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας. Η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη» είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία» σημείωσε ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη.

Τον τελευταίο λόγο επί των αναιρέσεων έχει το ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *