Δημοσχάκης στον Realfm 97,8: Να επιλεγεί ο Έβρος ως καλύτερο πεδίο εφαρμογής του δόγματος ολικής πολιτικής προστασίας

«Ο Πρωθυπουργός ήρθε στον Έβρο με πρόγραμμα και σχέδιο,  με θέληση και μας δημιούργησε αισιοδοξία. Έδειξε μεγάλη ευαισθησία σε ότι αφορά στον ορεινό όγκο του νομού Έβρου με επίκεντρο το δάσος της Δαδιάς» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ στον Έβρο, Αναστάσιος Δημοσχάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Θα πρέπει να επιλεγεί ο Έβρος ως καλύτερο πεδίο εφαρμογής του δόγματος ολικής πολιτικής προστασίας, ένα εθνικό πρότυπο διότι δοκιμάζεται ο Έβρος και στις πυρκαγιές, κυρίως όμως στις πλημμύρες. Οι πλημμύρες είναι συνηθισμένες εξ αιτίας των τριών λεκανών απορροής που έχει στο εσωτερικό ο νομός Έβρου και η μεγάλη λεκάνη απορροής του Έβρου ποταμού, που είναι η μεγαλύτερη στην νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Μάλιστα κάθε 10 χρόνια μας “τιμωρεί” η φύση με μια μεγάλη πλημμύρα που συνοδεύεται με την αργή αποστράγγιση νερών με μια φονική ζωονόσο. Έχουμε πονέσει πολύ τα περασμένα χρόνια» σημείωσε.

«Θα πρέπει να αντικατασταθούν αυτά που χάνονται και όχι να δίνονται σε όλους συλλήβδην χρήματα. Το συζητήσαμε και με τον Πρωθυπουργό» επεσήμανε.

«Ο Έβρος είναι άτρωτος, είναι το στρατηγικό μας πλεονέκτημα» σχολίασε ο κ. Δημοσχάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *