Ένα θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο εμφανίστηκε έπειτα από 46 ολόκληρα χρόνια.

Πίσω στο μακρινό 1974 η Porsche αποφάσισε να τα βάλει με τα θηρία στο διάσημο 24ωρο του Λε Μαν με μια 911 RSR. Το αυτοκίνητο αγωνίστηκε με τα χρώματα της Martini και παρά το γεγονός ότι είχε ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση της Γενικής Κατάταξης, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο των αγώνων εκείνη την εποχή.

Τέσσερα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία η συγκεκριμένη Porsche «εξαφανίστηκε» από το προσκήνιο πέφτοντας στα χέρια διάφορων συλλεκτών. Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας καλοθελητής από τη Γαλλία έφερε στο προσκήνιο μια Porsche 911 RSR ισχυριζόμενος ότι είναι η αυθεντική αγωνιστική του Le Mans.

Ο Ιταλός συλλέκτης Μάσιμο Μπαλίβα ωστόσο δεν πίστεψε ποτέ τους ισχυρισμούς του Ίβ Μαχέ καθώς γνώριζε καλά ότι ανάμεσα στη δική του συλλογή βρισκόταν η γνήσια αυτή Porsche. Όπως αποδείχτηκε αργότερα ο Μαχέ είχε αγοράσει μια RSR και την είχε ανακατασκευάσει τοποθετώντας την χαρακτηριστική ουρά «Maria Stuart collar» και βάφοντας την στα χρώματα Martini.

Η λύση δόθηκε στα δικαστήρια το 2023. Το δικαστήριο λοιπόν της Νέας Υόρκης αποφάσισε ότι η Porsche 911 της συλλογής του Μπαλίβα ήταν τελικά η γνήσια και όχι εκείνη του Γάλλου συλλέκτη. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο πλέον είναι σε δημοπρασία και μάλιστα η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *