Βορίδης στον Realfm 97,8: Ξεκίνησε η διαδικασία των αποζημιώσεων – Τι είπε για την υπηρεσία διάσωσης

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, παραχώρησε συνέντευξη στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα στο πεδίο όπου πρέπει να αντιμετωπιστούν τα πρώτα μεγάλα ζητήματα, δηλαδή πέρα από το γεγονός ότι έχουν γίνει 4.500 διασώσεις, υπάρχει σημαντική ανάγκη αυτοί οι άνθρωποι που έχουν χάσει το σπίτι τους να στεγαστούν, να διατραφούν και να τους δοθούν τα πρώτα και βασικά και στη συνέχεια να μπούμε στη διαδικασία, αυτό ξεκίνησε σήμερα, των αποζημιώσεων. Ακούω να υπάρχει απαξιωτική προσέγγιση των αποζημιώσεων αλλά κακά τα ψέματα αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος που έχει υποστεί αυτές τις ζημιές από την νεροποντή, είναι αυτά τα 6.500 ευρώ για να αποκαταστήσει την οικοσκευή. Είναι σημαντικά χρήματα» είπε αρχικά.

«Ανοίγει μια συζήτηση αν μπορούσαν να πετάξουν περισσότερα ελικόπτερα. Εγώ να δεχτώ ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να μπορούν να πετάξουν περισσότερα ελικόπτερα, και είναι κάτι που ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει μια υπηρεσία διάσωσης και πρέπει να φτιαχτεί και το είχαμε πει προ έξι μηνών και ήδη έχουμε αρχίσει να φτιάχνουμε αυτή την υπηρεσία διάσωσης. Να ρωτήσω κάτι άλλο που θυμάμαι από την στρατιωτική μου υπηρεσία. Θυμάστε ότι είχαμε απαγόρευση και θεωρείται αδίκημα με στρατοδικείο να παίρνεις φωτογραφίες από τα διάφορα στρατόπεδα; Αυτή την απαγόρευση δεν την θυμάστε; Αναμνηστική φωτογραφία ήθελες να βγάλεις και δεν την βγάζαμε γιατί απαγορευόταν. Τώρα εδώ βλέπω ότι κυκλοφορούν ελαφρά τη καρδία φωτογραφίες στρατοπέδων και δημοσιεύονται σε μέσα και προξενούν και μια δημόσια συζήτηση. Αυτές οι συζητήσεις γίνονται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μάλιστα είναι απόρρητες και όλοι οι βουλευτές τηρούν το απόρρητο γιατί αφορά την αμυντική θωράκιση της χώρας. Αυτό έχει χαθεί από την δημόσια ευαισθησία;» τόνισε.

«Για το ελικόπτερο δόθηκε απάντηση από το ΓΕΕΘΑ. Για εμένα παραμένει άξιον απορίας από που λέω γιατί πρέπει να υπάρχει ένα όριο και ένας σεβασμός» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για το πρωτοσέλιδο της Realnews για την αλλαγή του μοντέλου της πολιτικής προστασίας απάντησε πως «πρέπει να μπούμε σε μια συζήτηση του τι σημαίνει αλλαγή του μοντέλου. Θεωρώ ότι μια πρώτη προσέγγιση έκανε ο Πρωθυπουργός, λέγοντας ότι τα πράγματα που θα συζητήσει με την ΕΕ, γιατί όποιο μοντέλο και αν βάλουμε αν δεν του βάλουμε λεφτά… Πρέπει να μπουν ποσά για να βελτιωθούν και οι επιχειρησιακές ικανότητας και οι υποδομές. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι αν και βάζουμε πολλά λεφτά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και συζητάμε για την πράσινη οικονομία, την αλλαγή καυσίμων κτλ, από την άλλη πλευρά για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης που είναι παρούσες εδώ και τώρα φαίνεται να βάζουμε λιγότερα. Άρα η μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει είναι πως δεν αρκεί μόνο να έχουμε μια προβολή στο μέλλον, αλλά να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ανθεκτικές τις κοινωνίες και τις οικονομίες μας και αυτό σημαίνει δεσμεύσεις και στον προϋπολογισμό».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *