Αρνητική εικόνα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως καταγράφηκε και σε σχετικά τηλεφωνήματα στην Κουμουνδούρου, προκάλεσε η πολυεκπροσώπηση του κόμματος στη Θεσσαλία τις τελευταίες τραγικές ημέρες.

Λίγοι ισχυρίζονται πως δεν θα έπρεπε να βρεθούν κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και οι υποψήφιοι πρόεδροι, στην πολύπαθη περιφέρεια.

Μόνο που η παράλληλη παρουσία τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου, και των Έφης Αχτσιόγλου, Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε και την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος μίλησε για φωτογραφημένες δηλώσεις συμπάθειας με φόντο το κατεστραμμένο τοπίο και τους πονεμένους ανθρώπους, καθώς και για προσωπικές στρατηγικές.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που θα προέκριναν μια από κοινού περιοδεία των υποψήφιων, που θα περιείχε κι ενωτικό μήνυμα, από τις κατά μόνας περιοδείες που, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ενόχλησαν και τις τοπικές κοινωνίες οι οποίες έχουν άλλες προτεραιότητες τη δεδομένη στιγμή και με το δίκιο τους.

Τα «γάντια», πάντως, έχουν πέσει για τα καλά και την τελευταία (εκτός απροόπτου) προεκλογική εβδομάδα τα αμοιβαία χτυπήματα θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Δεν είναι τυχαία, για παράδειγμα, και η αναφορά Παππά σε φαινόμενα φυσικής βίας που «δεν έχουν θέση στην παράταξή μας», έμμεση μομφή στο περιστατικό ανάμεσα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και στον Πάνο Ρήγα το βράδυ της εκλογικής συντριβής της 21ης Μαΐου.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης κατηγορείται για κουτοπονηριά αφού είχε προαναγγείλει την αναβολή πολιτικών εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει σε Βόλο και Λαμία την Παρασκευή, ωστόσο εμφανίστηκε στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας περιοδεύοντας στους πλημμυροπαθείς, ενώ και η στάση του ως προς την αναβολή των εκλογών ήταν διφορούμενη.

Ερωτηματικό, εξάλλου, είναι αν αυτή η αναβολή τον συμφέρει ή όχι.

Συνεργάτες του μας υποστηρίζουν πως του δίνει χρόνο για να γίνουν γνωστότερες οι θέσεις του, αφού μπήκε τελευταίος στην κούρσα και είναι ο λιγότερο γνωστός από τους ανθυποψηφίους του.

Παραλλήλως, υποβαθμίζουν μομφές σε βάρος του κ. Κασσελάκη από ιστορικά στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, αναφέροντας πως ο υποψήφιος πρόεδρος έχει να μάθει πολλά από αυτά τα στελέχη.

Οι άσπονδοι εσωκομματικοί του φίλοι, πάλι, σημειώνουν δηκτικώς πως η αναβολή θα τον δυσκολέψει ακριβώς γιατί δεν έχει συμπαγείς θέσεις και θα “ξεφουσκώσει”.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *