Για πρώτη φορά, από την πρώτη μέρα που ξέσπασαν τα ακραία φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε πως στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα, δεν κινδυνεύουν πια πολίτες.

Στην επίσημη ενημέρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά:«Στην Καρδίτσα δεν υπάρχει πια κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Όσοι παραμένουν στις περιοχές της πόλης είναι οικειοθελώς παραμένοντες. Τους παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης», ενώ συμπλήρωσε πως «οι επιχειρήσεις διάσωσης από το μεσημέρι της Κυριακής, επικεντρώνονται στη Λάρισα. Εκεί διεξάγονται πιο πολύ επιχειρήσεις εντός της πόλης, στις περιοχές Γιάννουλη, Άγιος Θωμάς και Ιπποκράτης.

Η στάθμη του νερού στον Πηνειό δεν έχει αλλάξει, είναι στα ίδια επίπεδα τις τελευταίες 48 ώρες με αποτέλεσμα οι πολίτες που μένουν στις γύρω περιοχές να πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση αναμένοντας την ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία». Όσο για τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ο κ. Αρτοποιός ανέφερε: Είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, σε άμεση συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, το Λιμενικό, το ΓΕΕΘΑ, την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Μιλάμε για περίπου 4.500 διασώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν μοιραστεί 6.000 μερίδες φαγητού, νερού σε περιοχές, όπως η Φαρκαδόνα, Κεραμίδι και οι άνθρωποι διαμένουν εκεί, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εναέριες διασώσεις και διασώσεις με πλωτά μέσα στις συνοικίες της Λάρισας».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *