Αποστολάκης: «Δεν αποκλείω διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ» – Τι είπε για το βίντεο Κασσελάκη από την Μακρόνησο

Στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη που γυρίστηκε στην Μακρόνησο και στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης του κόμματος μετά την εκλογική διαδικασία, εκτιμώντας, πάντως, ότι αυτό το σενάριο «δεν τρομάζει κανέναν αυτή τη στιγμή».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ερωτήθηκε για το εάν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης του κόμματος, μετά τις εκλογές για νέο πρόεδρο. «Για να υπάρξει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, μετά από δύο διαδοχικές εκλογές, σημαίνει ότι κάτι δεν γίνεται καλά, κάτι δεν πάει καλά, σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Ο καθένας βέβαια δίνει τη δική του εξήγηση. (…) Θεωρώ ότι όταν τεθεί ένα πλαίσιο που καθορίζει την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος, αυτοί που συμφωνούν με αυτό το πλαίσιο που θα είναι και το μέλλον, θα το στηρίξουνε. Αν κάποιοι διαφωνούν, ενδεχομένως να μην είναι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

«Βεβαίως και δεν το αποκλείω (σ.σ. το ενδεχόμενο της διάσπασης). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η καταστροφή. Ενδεχομένως να είναι μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι καλό, δεν το επιδιώκει κανείς. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει» προσέθεσε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως θεωρεί ότι δεν τρομάζει κανέναν αυτή τη στιγμή, το σενάριο της διάσπασης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ερωτήθηκε για το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από την Μακρόνησο, στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος, και για τις αντιδράσεις που ακολούθησαν. Αναφέρθηκε στην κριτική που άσκησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας πως δεν ήταν κομψό ή επιτυχημένο να ζητάει συγγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της ιστορίας και κανένας δεν μπορεί να περιφρουρήσει κάτι με κριτήρια τέτοιου τύπου, που να μην αφήνει ή να δημιουργεί ένα σκληρό πυρήνα μέσα στον οποίο δεν μπορεί να μπει κανείς άλλος. Η ιστορία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όλοι όσοι έχουν ευαισθησίες πάνω σε αυτά τα θέματα και προβληματισμούς, τους επιτρέπεται ή έχουν δικαίωμα να επικαλούνται όλη αυτή την ιστορία. Επομένως, δεν νομίζω ότι είναι κομψό, ούτε ότι είναι επιτυχημένο το να ζητάει ο κ. Τσακαλώτος συγγνώμη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Αποστολάκης.

«Θεωρώ ότι δεν είναι κομψό. Λάθος ή σωστό, δεν ξέρω. Πάντως μία αντιπαράθεση η οποία δεν έχει νόημα. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν ένας συμβολισμός και μία επίκληση κάποιων ιστορικών γεγονότων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με μία, με την καλή έννοια, σαν δείγματα ενότητας και αποφυγής των λαθών» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, πώς προέκυψε η ιδέα για την δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο, τόνισε: «Νομίζω, ότι στις μέρες που ζούμε, η επίκληση της ιστορίας και η προσπάθεια να φανεί ότι χρειάζεται ενωτικότητα, αρκετά δεδομένα και αρκετά στοιχεία για να πατήσουμε και να δείξουμε ότι η ενωτικότητα και η προσπάθεια η συλλογική και οι αγώνες για τη δημοκρατία έχουν αξία και πρέπει να τις χρησιμοποιούμε σαν πιθανώς τα σταθερά βήματα, θεωρώ λοιπόν ότι επειδή ο χώρος είναι συμβολικός και θα περνούσε ένα μήνυμα, αυτό που πέρασε, της ενότητας, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν και μεταφράσεις ότι είναι διχαστικό, δεν νομίζω ότι είναι διχαστικό».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, η ιδέα ήταν του Στέφανου Κασσελάκη και ο ίδιος συμφώνησε, ενώ ερωτηθείς για την συμμετοχή του, περιέγραψε πως «ζήτησε να πάει, ο καιρός ήταν τέτοιος που δεν γινόταν να πάει διαφορετικά, μόνο με κάποιο φουσκωτό και με κάποιον, ο οποίος μπορεί να περάσει από τον καιρό, καταφέραμε να πάμε».

Αναφορικά με την χρονική συγκυρία στην οποία μεταδόθηκε το εν λόγω βίντεο, μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία, ο Ευάγγελος Αποστολάκης διευκρίνισε ότι γυρίστηκε την Κυριακή, χωρίς σκηνοθέτη, με μία κάμερα και ότι είναι ευθύνη του κ. Κασσελάκη η στιγμή που έγινε το βίντεο και της προβολή του. «Αυτό που εκείνος θεωρεί (σ.σ. Κασσελάκης) ότι αυτή τη στιγμή έπρεπε να γίνει, έχει και την ευθύνη αυτουνού. Κι εγώ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι πιο σοβαρά πράγματα αυτά (σ.σ. που συμβαίνουν στην Θεσσαλία). (…) Το πλάνο ήταν να γίνει, αλλά το πότε θα προβληθεί ή πότε θα φαινόταν ήταν ένα άλλο θέμα. Πράγματι, δεν ήταν η καταλληλότερη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *