Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023, 6:25 μμ

…από τον δήμο Πειραιά

Συνεχίζεται στον Πειραιά η απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων από τον δήμο, καθώς καταλάμβαναν κοινόχρηστους χώρους, αποτελούσαν εστίες μόλυνσης και εμπόδιζαν την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν ανενεργά περίπτερα στη συμβολή της Βασ. Γεωργίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στην Αιτωλικού με την Ακτή Κονδύλη, καθώς και στην Σκουζέ με τη Φίλωνος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να απομακρύνουμε περίπτερα στην πόλη μας, τα οποία είναι ανενεργά, προκειμένου να απελευθερωθεί ζωτικός, κοινόχρηστος χώρος για τους δημότες μας και ειδικά για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Επιπλέον, με τις ενέργειες αυτές προστατεύουμε τους δημόσιους χώρους και αποτρέπουμε τη δημιουργία εστιών μόλυνσης με επιπτώσεις στους κατοίκους και στην πόλη. Η βελτίωση της καθημερινότητας των Πειραιωτών αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, με γνώμονα τη λειτουργική αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου του Πειραιά».

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης, δήλωσε: «Καταργήσαμε 3 θέσεις περιπτέρων και έγινε η αποξήλωσή τους, για να έχουν οι δημότες μας και ειδικά οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, απρόσκοπτη πρόσβαση στα εν λόγω πεζοδρόμια λόγω στενότητάς τους. Αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε, όπου χρειάζεται, για έναν Πειραιά φιλικό προς τους δημότες και τους επισκέπτες του».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *