Κάτω από 9 μέτρα νερό βρίσκεται εξοπλισμός εκατομμυρίων και πιθανώς και ελικόπτερα που βρίσκονταν στο υπόστεγο της επισκευής στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο.

Αντί να απολογηθούν για την κατάντια στο Στεφανοβίκειο απειλούν και εκφοβίζουν κόσμο

Όπως έχει αποκαλύψει το Documento, όχι μόνο δεν έγινε έγκαιρη εκκένωση του στρατοπέδου, αλλά η ηγεσία του Στρατού επιδόθηκε σε μια σειρά από ψέμματα για να καλύψει την εγκληματική της αμέλεια.

Όπως φαίνεται από πολλές φωτογραφίες, όπως αυτή του The Newspaper το νερό έχει φτάσει μέχρι τις στέγες των υποστέγων ύψους αρκετών μέτρων.

Όταν μετά την αποκάλυψη του Documento ότι πλημμύρισε η βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο άρχισαν να το εκκενώνουν από ελικόπτερα και πυρομαχικά, φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν ακριβά ανταλλακτικά και ηλεκτρονικά μέσα για τα Απάτσι και τα Kiowa.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι πιθανόν ελικόπτερα που ήταν στο στάδιο της επισκευής αφέθηκαν μέσα στα υπόστεγα. Πάντως σε μια φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του το Documento, υπάρχει ένα Απάτσι κάτω από υπόστεγο σε στάδιο επισκευής.

Η στρατιωτική ηγεσία αντί να απαντήσει με υπευθυνότητα και απολογητικά γιατί η άμυνα της χώρας έφτασε σε σημείο να… πνιγεί και γιατί καταστράφηκε δημόσια περιουσία, έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση εκφοβισμού και απειλών απέναντι στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού της Βάσης το οποίο ενοχοποιεί ως υπεύθυνο για τη διαρροή των φωτογραφιών στα ΜΜΕ. Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί από το Documento δεν αποκαλύπτουν κανένα κρατικό μυστικό, αλλά ένα έγκλημα της στρατιωτικής ηγεσίας.

Άλλωστε, το ίδιο το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τα ελικόπτερα μέσα στη Βάση, στις οποίες η μόνη διαφορά που υπήρχε με τις αντίστοιχες του Documento, ήταν ότι δεν εμφάνιζαν τα ελικόπτερα βυθισμένα στο νερό. Όταν δηλαδή τα ελικόπτερα εμφανίζονται εκτός νερού δεν αποτελεί κρατικό μυστικό, αλλά όταν εμφανίζονται μέσα στο νερό, περιέργως γίνεται θέμα ασφάλειας. Ο μοναδικός που απείλησε την ασφάλεια της χώρας δεν ήταν αυτοί που αποκάλυψαν την κατάντια και λόγω της δημοσιοποίησης έσωσαν τα ελικόπτερα, αλλά ο κ. Φλώρος και η υπόλοιπη ηγεσία που τα άφησαν να βυθιστούν.

Το μόνο που ενδιαφέρει τη στρατιωτική ηγεσία είναι πώς αποκαλύφθηκε η εγκληματική αμέλεια και η ανεπάρκειά της, και όχι το ίδιο το έγκλημα. Δεν τους ενδιαφέρει αν βύθισαν τα ελικόπτερα στο νερό, αλλά ότι αυτό αποκαλύφθηκε. Δεσμευόμαστε ότι σκοπεύουμε να κατονομάσουμε και να αποδείξουμε τους κυρίους εκείνους που έχουν αναλάβει να απειλήσουν και να εκφοβίσουν το σύνολο των αξιωματικών της 1ης ΤΑΞΑΣ, εκτελώντας προφανώς εντολές, αλλά όχι απ’ αυτές που προβλέπει το Σύνταγμα και ο όρκος τους.

Σύντομα η συνέχεια…

Διαβάστε σχετικά: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ρυμουλκούν τα ελικόπτερα μέσα στην πλημμυρισμένη βάση στο Στεφανοβίκειο

Αερολογίες αντί απαντήσεων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη του Documento για το φιάσκο στο Στεφανοβίκειο

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *