Σε νέα ενημέρωση προχώρησε το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, σχετικά με την πορεία των εργασιών αποκατάστασης και των δράσεων αντιμετώπισης προβλημάτων και θωράκισης της δημόσιας υγείας, μετά την επέλαση της καταστροφικής κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό.

Όπως είπε η κυρία Αγαπηδάκη, έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία, ενώ επίσης έχουν καταγραφεί 53 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 66 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 234 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Παράλληλα καταγράφηκε μια μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Σκιάθο που σήμερα, με 12 ενεργά περιστατικά, βαίνει μειούμενη και δεν σχετίζεται ως φαίνεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχη περίπτωση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας υπήρξε στην περιοχή των Σοφάδων με επτά νέες δηλώσεις σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται καμία άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές.

Οσον αφορά τις νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα, έχουμε πέντε νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το σύνολο των νοσηλευομένων συμπολιτών μας στις δομές υγείας σε όλη την περιοχή είναι σήμερα 15.

Αντίστοιχα, όσον αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικούμε, έχουμε 7 νέες νοσηλείες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και μια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ενώ το σύνολο ανέρχεται σε 13.

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση στους δήμους Τρικκαίων, στις περιοχές Παλαιόπυργο και Ράξα, ενώ σε ολόκληρο τον Δήμο Αργιθέας και στον Δήμο Πύλης στις περιοχές Φυλίρας, Ελευθοχωρίου, Φήκης, Μουργιάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού, Πηγής, Πύλης, Γότθων, Πυαλίας, Παλαιομοναστήρου, το νερό κρίνεται κατάλληλο.

Δείτε την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα:

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *