«Η ρύθμιση που φέρνουμε είναι ισορροπημένη και δεν προβλέπει αναδρομική εφαρμογή των τριετιών» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του υπουργείου. 

«Η οικονομία μας έχει μπει σε μια σειρά. Θα ήταν ανοησία εάν τινάζαμε στον αέρα αυτή την θετική πορεία για να γίνουμε πιο ευχάριστοι σήμερα» ανέφερε ο υπουργός.«Η νομοθετική πράξη προέβλεπε τη αναστολή του επιδόματος και όπως σε όλες τις αναστολές δεν προβλέπεται η αναδρομικότητα» σημείωσε.

Όπως είπε η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας θα γίνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Τα επιδόματα ωριμάνσεων είχαν σταματήσει απο τη νομοθεσία, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι εργοδότες συνέχιζαν να τα δίνουν.Απο 1η Ιανουαρίου ο εργοδότης θα αρχίσει να υποχρεώνεται να τα πληρώνει, όπου αυτό προβλέπεται, ανάλογα με το μισθολόγιο του εργαζομένου, καθώς η υποχρέωση αφορά στον κατώτατο μισθό.

Αυτές που διαφοροποιούνται είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι επιχειρησιακές συμβάσεις.Στην ενημέρωση συμμετέχουν οι φυπουργοί Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Τσακλόγλου και οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *