Η Toyota δεν διστάζει να εκφράζει και επίσημα τον προβληματισμό της για την βιαστική και με το ζόρι μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Όταν οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες του κόσμου, και βέβαια οι Κινέζοι, επενδύουν τεράστια ποσά για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν και κάποιοι που επιμένουν να εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Μεταξύ αυτών και η Toyota η οποία επανέρχεται και πάλι με τον επικεφαλής τεχνολογίας της, τον Gill Pratt, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι η πίεση στους καταναλωτές για να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα ίσως έχει αντίστροφα αποτελέσματα, και να τους οδηγήσει να μείνουν στα συμβατικά οχήματά τους.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι επιδοτήσεις κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο ελκυστικά, αλλά πιστεύει ότι δεν είναι όλοι οι καταναλωτές πρόθυμοι να περάσουν στα ηλεκτρικά

Η λύση που προτείνει αυτός είναι η παράταση της ζωής του κινητήρα εσωτερικής καύσης με την περεταίρω ανάπτυξη των υβριδικών οχημάτων σε συνδυασμό με τη μαζική παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων.

Ο Pratt εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι έτοιμη να στραφεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά στο άμεσο μέλλον.

Και εστιάζει τον σκεπτικισμό του στις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν ως προς τα υλικά και τις μεθόδους παραγωγής των μπαταριών μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως είπε ο ίδιος, τα υλικά μπαταριών και οι υποδομές φόρτισης από ανανεώσιμες πηγές θα είναι τελικά άφθονα. Αλλά θα χρειαστούν δεκαετίες για να επεκταθούν τα ορυχεία υλικών μπαταριών, οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, οι γραμμές μεταφοράς και οι εποχιακές εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας.

Πάντως και η επιλογή των συνθετικών καυσίμων έχει τα δικά της προβλήματα, καθώς το κόστος τους είναι μεγάλο και η διαδικασία παραγωγής εξαιρετικά σύνθετη για να μπορεί να υπάρχει μαζική παραγωγή.

Ενώ και οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρειάζονται πολλά χρόνια ακόμα ώστε να γίνουν μία τεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί με σιγουριά σε μεγάλη κλίμακα.

Ως εκ τούτου, η Toyota θα επιμείνει να εξελίσει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά και όλες τις εναλλακτικές τεχνολογίες, μέχρι κάποια στιγμή από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και μετά να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *