Ένα από τους βασικούς τομείς που πρέπει να βελτιώσουν οι εταιρείες είναι η αυτονομία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους. Στην Porsche, φροντίζουν ήδη να πρωτοπορήσουν.

Την γνωρίζουμε με τη ονομασία Porsche, τόσο για χάρη προσδιορισμού της ως εταιρεία αλλά και για ευκολία. Γιατί, κατά τα άλλα, θα έπρεπε να λέμε «Porsche GmbH, Konstruktionen und Beratung für Motoren und Fahrzeuge».

Η γερμανική εταιρεία δεν έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, πρωτίστως φροντίζει να καινοτομεί στα δικά της αυτοκίνητα. Αυτό ισχύει και για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τα οποία δεν πρέπει να έχουν απλώς σπορ χαρακτηριστικά, πρέπει να προσφέρουν και αυξημένη αυτονομία, σε σχέση με άλλα.

Όπως έγινε γνωστό, στην Porsche έχουν αρχίσει ήδη να εξελίσσουν νέα τεχνολογία και να κάνουν δοκιμές με μπαταρίες σταθερού ηλεκτρολύτη οι οποίες έχουν έως και 50% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα συγκριτικά με τις ιόντων λιθίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι Γερμανοί πειραματίζονται με συσσωρευτές οι οποίοι διαθέτουν ανόδια πυριτίου σε ποσοστό 80% αντί γραφίτη, τα οποία προσφέρουν έως και δέκα φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας, ενώ η φόρτισή τους από το 10%-80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας, σε ταχυφορτιστή, όπως ανακοινώνει η εταιρεία.

Πρακτικά, εφόσον εξελιχθεί η τεχνολογία, οι νέες μπαταρίες θα μπορούν να εξασφαλίζουν αυτονομία έως 1.300 χλμ. με μια πλήρη φόρτισή τους. Ο Μαξιμίλιαν Φίχτνερ, (Maximilian Fichtner) Διευθυντής στο Ινστιτούτο Έρευνας Helmholtz στην πόλη Ulm και καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Καρλσρούης, δήλωσε σχετικά: «Μεσοπρόθεσμα, μπορούμε να αναμένουμε έναν συνδυασμό νέας τεχνολογίας στη χημεία ανοδίων η οποία θα επιτρέπει τη δημιουργία κελιών χάρη τα οποία η αυτονομία θα μπορεί να φτάνει τα 1.300 χλμ.».

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *