Ξεκίνησε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να έχει συνάντηση αυτήν την ώρα με τον Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να το δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνηση μετά τη σαρωτική νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός μετά το χθεσινό θρίαμβο της ΝΔ μίλησε για «καταλυτικά» δεδομένα, έκανε λόγο για επιτάχυνση της διαδικασίας για «οριστική κυβερνητική λύση, ώστε η πατρίδα μας να έχει το συντομότερο δυνατόν έμπειρο χέρι στο τιμόνι της». Είναι ενδεικτικές οι εκτιμήσεις στελεχών της ΝΔ ότι θα μπορούσε να αναλάβει η υπηρεσιακή κυβέρνηση ακόμα και ως το τέλος της εβδομάδας και οι δεύτερες εκλογές να επισπευσθούν για τις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε μεταβεί ο Κώστας Τασούλας και παρέδωσε τα τελικά αποτελέσματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα οποία του παρέδωσε η υπηρεσιακή ΥΠΕΣ, Καλλιόπη Σπανού.

Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει την διερευνητική εντολή, αυτή θα περάσει στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *