Στις 11 αναμένεται να ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, το τελευταίο στάδιο των συνταγματικών προβλέψεων μετά τις άκαρπες διερευνητικές εντολές, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις επαναληπτικές εκλογές.

Στις 10:52 έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 10:56 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Με τους συνεργάτες του έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης / Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα, μια μέρα μετά τη θριαμβευτική του νίκη στις εκλογές με το συντριπτικό 40,79%, ένα ισχυρό μήνυμα αυτοδυναμίας, παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα αφού τηλεφώνησε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνοντάς τους ότι θα την επιστρέψει με συνοπτικές διαδικασίες για να οδηγηθεί η χώρα το συντομότερο δυνατό στις κάλπες.

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης χθες παρέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη διερευνητική εντολή αντίστοιχα και την επέστρεψαν αυτομάτως στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού δεν υπάρχουν συνθήκες συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας.

Σήμερα θα συνεδριάσουν οι Πολιτικοί Αρχηγοί -κατά τις συνταγματικές προβλέψεις- για να επιβεβαιώσουν την αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα με τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης -με την κατά το μεγαλύτερο δυνατή συναίνεση- που θα οδηγήσει της χώρα στις εκλογές.

Αύριο, κατά ορισμένες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ η ορκωμοσία της σε αυτή την περίπτωση θα γίνει την Παρασκευή.

Πιθανότερος πρωθυπουργός ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος εκ των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της Ελλάδας.

Υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ. Βασίλης Κασκαρέλης. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να οριστεί υπηρεσιακή υπουργός η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοττανίδου.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 6 θα ορκιστεί η νέα βουλή που προέκυψε στις εκλογές της 21ης Μαϊου, τη Δευτέρα θα εκλεγεί το προεδρείο και ακολούθως η βουλή θα διαλυθεί και θα θυροκολληθεί το διάταγμα για τις εκλογές.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *