Στο GP της Εμίλια-Ρομάνια θα γινόμασταν μάρτυρες του δεύτερου φετινού πειράματος της F1. Λόγω της ακύρωσης του, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς αγώνες ακόμη για αυτό.

Πρόκειται για την μείωση των σετ ελαστικών ανά οδηγό αλλά και την υποχρεωτική χρήση συγκεκριμένων γομών ανά περίοδο στις κατατακτήριες δοκιμές.

Συγκεκριμένα τα σετ ελαστικών θα μειωθούν πειραματικά από 13 σε 11 για κάποια τριήμερα. Ωστόσο αυτή δεν θα είναι η μόνη αλλαγή. Διαφοροποιημένος θα είναι και ο αριθμός των σετ ανά γόμα.

Η Pirelli συνήθιζε να μοιράζει τα 13 σετ σε 8 της μαλακής γόμας, 3 την μέσης και 2 της σκληρής. Στην Ίμολα ο αντίστοιχος καταμερισμός θα ήταν από 4 σετ για σκληρή και μέση, ενώ 3 θα είναι τα σετ της μαλακής γόμας.

Οι αλλαγές συνδέονται και με τη διαφοροποίηση του τρόπου διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών. Οι οδηγοί δεν θα έχουν ελεύθερη επιλογή γόμας σε κάθε περίοδο. Αντιθέτως, θα είναι υποχρεωτική η χρήση της σκληρής γόμας στο Q1, της μέσης στο Q2 και της μαλακής μόνο για το Q3.

Αυτός θα ήταν ο δεύτερος φετινός πειραματισμός της F1 με την κατανομή των σετ ελαστικών. Το πρώτο πείραμα ήταν, ασφαλώς, οι αλλαγές στο πρόγραμμα του Σαββάτου στο Αζερμπαϊτζάν με την καθιέρωση του Sprint shootout. Εκεί, όμως, σε Q1 και Q2 οι οδηγοί είχαν χρησιμοποιήσει μόνο τη μέση γόμα.

Λόγω αυτών των αλλαγών η Pirelli είχε φέρει και μαλακότερες γόμες στην Ίμολα από ότι είχε προγραμματίσει αρχικά. Οι ομάδες θα είχαν στη διάθεσή τους τις πιο μαλακές γόμες του φάσματος (C3, C4 και C5).

Έπειτα από τη ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα θα πρέπει να περιμένουμε για το πείραμα αυτό σε κάποιον -ή κάποιους- από τους επόμενους αγώνες. Ίσως και πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Ο στόχος της F1 είναι διπλός. Από τη μία επιθυμεί να ανακατέψει την τράπουλα το Σάββατο. Από την άλλη ευελπιστεί να εξαναγκάσει τις ομάδες σε δύο pit-stops λόγω των πιο μαλακών γομών. Το εάν θα τα καταφέρει  σε όσους άλλους αγώνες διεξαχθεί αυτό το πείραμα θα το μάθουμε πολύ σύντομα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *