Τέσσερις κατασκευαστές μοτοσικλέτας από την Ιαπωνία στρέφονται ανοιχτά πλέον προς το υδρογόνο.

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές ποτέ δεν αισθάνθηκαν καλά με την ιδέα της ηλεκτροκίνησης. Αμέτρητες φορές έχουν τονίσει την ανάγκη να συνεχίσουν να επενδύουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς πιστεύουν ότι ακόμα έχουν να δώσουν πολλά και στον τομέα της βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο της έρευνας για εναλλακτικούς τρόπους πράσινης μετακίνησης τα επόμενα χρόνια, οι Ιάπωνες κατασκευαστές αφήνουν λίγο στην άκρη την ηλεκτροκίνηση και στρέφονται προς το υδρογόνο.

Σε μια πολύ σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία και πήραν μέρος οι Honda, Suzuki, Yamaha και Kawasaki αποφασίστηκε από κοινού να επενδύσουν και να ερευνήσουν την προοπτική χρήσης υδρογόνου σε μικρούς κινητήρες που θα απευθύνεται στην μικροκινητικότητα.

Οι κατασκευαστές πήραν έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας να προχωρήσουν σε τεχνολογική έρευνα και το πρόγραμμα ονομάζεται HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology). Το έργο των κατασκευαστών δεν θα είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να ξεπεράσουν σοβαρά εμπόδια όπως η αστάθεια του καυσίμου, το μεγάλο εύρος της ανάφλεξης και την γρήγορη καύση.

Ο κάθε κατασκευαστής θα αναλάβει συγκεκριμένη εργασία προκειμένου το έργο να προχωρήσει πιο γρήγορα μπροστά. Για παράδειγμα, η Honda Θα αναλάβει την έρευνα στους κινητήρες υδρογόνου βασισμένα σε υπάρχοντα μοντέλα.

Η Suzuki θα αναλάβει να αξιολογήσει την απόδοση και την αξιοπιστία, η Yamaha θα αναλάβει το σύστημα ανεφοδιασμού και τα δοχεία καυσίμου, ενώ η Kawasaki μαζί με την Toyota θα αναλάβουν να εξελίξουν το σύστημα τροφοδοσία και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη μοτοσικλέτα.

Οι μεγάλοι Ιάπωνες κατασκευαστές για μια ακόμα φορά κρατάνε αποστάσεις από την ηλεκτροκίνηση επενδύοντας σε εναλλακτικούς τρόπους βιώσιμης μετακίνησης. Το υδρογόνο είναι το επόμενο μεγάλο καυτό θέμα στο Τόκιο, μένει να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις για να δούμε αν όντως υπάρχει φως και σε αυτό το τούνελ.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *