«Σήμερα είναι Τετάρτη και την Κυριακή έχουμε εκλογές. Υπάρχουν οι μετρήσεις, αλλά στις δημοκρατίες οι ψήφοι μετράνε και όχι οι μετρήσεις. Αν δεν ήταν έτσι, θα βγάζαμε τις δημοσκοπήσεις και δεν θα κάναμε τον κόπο να πάμε στην κάλπη. Το ίδιο έγινε και πριν από μια εβδομάδα. Θα είχαμε τον Κιλιντζάρογλου τώρα πρώτο και ίσως και Πρόεδρο. Έχουμε όμως δεύτερο γύρο για τον Ερντογάν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε πως το «κρίσιμο θέμα» είναι «ποιοι θα πάνε στην κάλπη».

Πεπεισμένος ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο MEGA.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά έτεινε χείρα συνεργασίας στον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει τελικά συνεργασία του με τον Κυριάκο Βελόπουλο με τον οποίο, όπως είπε υπάρχει ιδεολογική συγγένεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απέκλεισε να υπάρχει αποτέλεσμα από αυτή την Κυριακή και ότι σημασία έχει ποιοι θα πάνε στην κάλπη και τι θα ψηφίσουν οι νέοι.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σχολίασε ότι αν δεν διαψευστούν, θα έχουμε ένα πρωθυπουργό που δεν νοιάζεται που είναι αλαζόνας και η χώρα θα έχει μία κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια που υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών και δεν νοιάζεται για τους πολίτες.

«Αν το 12%, που περίπου είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κομμάτι των αναποφασίστων, πάει στην κάλπη. Και κυρίως εάν οι νέοι άνθρωποι, που είναι 450.000 ψηφοφόροι, πάνε στην κάλπη», τόνισε και απηύθυνε και πάλι έκκληση «στους νέους, τους αναποφάσιστους, να πάνε στην κάλπη για να διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα» .

«Διότι εάν δεν διαψεύσουν αυτό το αποτέλεσμα, εάν δεν διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις, δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα. Θα έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια έναν πρωθυπουργό που δεν νοιάζεται, δεν νιώθει. Είναι αλαζόνας«» , συμπλήρωσε.

«Η αδικία θα γίνει κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη εργαλειοποιούν την τραγωδία.

Αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών ανέφερε ότι αν εκλεγεί θα κάνει προανακριτική επιτροπή που θα βάλει στο μικροσκόπιο τις κινήσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού δικαιοσύνης και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Στην πορεία της συνέντευξης επανέλαβε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ παρότι δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις και ότι περιμένει από τον κ. Ανδρουλάκη να απαντήσει στο κάλεσμα που του απηύθυνε.

Για τον Γιάννη Βαρουφάκη είπε ότι αυτοεξαιρέθηκε από την επόμενη μέρα και ότι η στάση του αποτελεί δώρο για τον Κυριάκο Μητοτάκη.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *