Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο την βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

Τις προτάσεις τους για το νέο προεδρείο της Βουλής, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, απέστειλαν οι αρχηγοί της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ αναμένεται η πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προτείνει για δ’ αντιπρόεδρο την βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Τη θέση αυτή, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατείχε στην προηγούμενη Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας, που δεν εξελέγη.

Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προτείνει εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης προτείνει τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα. Στην προηγούμενη Βουλή, τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης κατείχε ο Απόστολος Αβδελάς, που δεν εξελέγη.

Η εκλογή του προεδρείου της λεγόμενης «φευγαλέας» Βουλής έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 29 Μαΐου.

Πρόσφατα Άρθρα Βουλή Βουλή Νωρίτερα η σύγκληση της Βουλής – Το απόγευμα της Κυριακής η ορκωμοσία των βουλευτών Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την σύγκληση της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 23/05/2023 22:02 Βουλή Εκλογές 2023: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τους πολιτικούς αρχηγούς στις 11 το πρωί. 23/05/2023 20:34 Βουλή Ποιος είναι ο επικρατέστερος υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός. 23/05/2023 18:16 Βουλή Εκατοντάδες άσχετες και εκπρόθεσμες τροπολογίες από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Το Vouliwatch ανέλυσε όλες τις τροπολογίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 18/05/2023 19:53 Βουλή Οι συγκλίσεις των κομμάτων στην τετραετία Η μεγάλη ταύτιση στην ψήφιση νομοσχεδίων ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΝΔ άραγε θα συνεκτιμηθεί μετεκλογικά; 11/05/2023 23:58

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της νέας Βουλής, αφού δεν τελεσφόρησαν οι προβλεπόμενες διερευνητικές εντολές, καθώς επίσης, προκήρυξης νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα προτείνει εκ νέου για Πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *