Οι πρώτες εθνικές εκλογές 2023 μπορεί να ολοκληρώθηκαν αλλά έρχονται έξι εκλογικές αναμετρήσεις τον επόμενο χρόνο. Όλα για όσα θα κληθούμε να ψηφίσουμε.
Αρχικά, οι εθνικές εκλογές 2023 -όπως αναμενόταν- θα είναι «διπλές». Σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την διερευνητική εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να την επιστρέψει σύντομα, για να επισπεύσει τις χρονικές διαδικασίες.

Οι δεύτερες εθνικές εκλογές 2023, χωρίς το σύστημα της απλής αναλογικής, πρόκειται να διεξαχθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  25 Ιουνίου ή 2 Ιουλίου. Ακόμα, το φθινόπωρο 2023 έρχονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι προεκλογικές διεργασίες, ανακοινώσεις έχουν ανακοινωθεί και τα επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς.

Ειδικότερα, οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αναμένεται να διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023. Εκείνη την ημέρα θα ψηφίσουμε για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Στις περιοχές που θα χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων, αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Επιπλέον,  οι Ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2024 και -όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα- θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 σε όλη την Ευρώπη. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα ψηφίζουμε Κυριακές, η ημερομηνία των ελληνικών ευρωεκλογών θα είναι 9 Ιουνίου 2023.

Άρα, τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ψηφίσουμε για τέσσερις διαφορετικούς θεσμούς (Κοινοβούλιο, Ευρωβουλή, Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο), σε τέσσερις, πέντε ή και έξι διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις.

dikaiologitika.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *