Τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς οι διαδικασίες για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα και η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στις 4 μετά το μεσημέρι θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα υποδεχθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό θα τον ενημερώσει και στη συνέχει θα του παραδώσει ένα μπλε φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες. Στη συνέχει ο κ.Μητσοτάκης θα μεταβεί στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός για την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Από τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει περιοδείες με πρώτο σταθμό την Κρήτη.

Μετά την ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά θα ακολουθήσει η σειρά των υπηρεσιακών υπουργών και μετά οι διαδικασίες θα μεταφερθούν στο Κοινοβούλιο. Την Κυριακή το απόγευμα θα ορκιστεί η Βουλή με τη νέα της σύνθεση όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και τη Δευτέρα θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της προκειμένου να οδηγηθούμε στις επόμενες κάλπες.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *