Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες αναφορικά με τη διαδοχή τού μέχρι πρότινος πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκου Παπαϊωάννου, που ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση αυτή, καθώς είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε – Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ο Νίκος Παπαϊωάννου – Παραιτήθηκε από πρύτανης του ΑΠΘ

Ποιοι κωλύονται και ποιοι όχι

Πάντως, σύμφωνα με τα δεδομένα, τα χρέη αυτά δεν μπορεί να αναλάβει ούτε ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής, Χαράλαμπος Φείδας, αλλά και ούτε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, καθηγητής Ευστράτιος Στυλιανίδης, καθώς είναι υποψήφιοι για εσωτερικά μέλη του συμβουλίου Διοίκησης.

Άρα, τα ονόματα που απομένουν για την… κούρσα διαδοχής είναι αυτά του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητή Δημήτριου Κωβαίου και του αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητή Ανδρέα Γιαννακουδάκη, καθώς δεν είναι υποψήφιοι για το Συμβούλιο Διοίκησης.

Μένει να αποφασιστεί από τη Σύγκλητο ποιος θα εκτελεί τα χρέη του πρύτανη το επόμενο διάστημα. Πάντως, όπως ανέφερε και ο κ. Κωβαίος, μέσα στη μέρα πιθανότατα αναμένονται κάποιες σχετικές διοικητικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι ηλεκτρονικές κάλπες για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης θα στηθούν στις 24 Μαΐου.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *