Η εκλογή του νέου προεδρείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί της Δευτέρα και ακολούθως το απόγευμα τη ίδιας μέρα θα διαλυθεί η Βουλή. Για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε οι δεύτερες κάλπες να στηθούν στις 25 Ιουνίου αναμένεται εντός της ημέρας το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Παράλληλα, ανέβασε το επίπεδο της αυτοκριτικής για τον ίδιο, υπογραμμίζοντας: “Οι νίκες έχουν πάντα πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες πάντα έναν. Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά στο δικό μου ηθικο λεξιλόγιο, αναλαμβάνω την ευθύνη, σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μαχη”. Συμπλήρωσε, δε, στην ίδια κατεύθυνση: “Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε μαζί μια υπόσχεση, ότι θα δώσουμε μαζί αυτή τη νέα μάχη, όρθιοι,” και για να “παραμείνει η Αριστερά ο βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων”.

Νωρίτερα δεν είχε παραλάβει την διερευνητική εντολή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως “απρόσμενα οδυνηρό σοκ” για τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και για την κοινωνία, κάνοντας λόγο για συνθήκες ασφυκτικές για τη δημοκρατία. Συγκεκριμένα είπε: “Φανταστείτε έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα πρωθυπουργό, αν επιβεβαιωθούν αυτοί οι συσχετισμοί”. Εξήγησε, λοιπόν, ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο ζήτημα είναι πως θα αποτραπεί η επανάληψη αυτών των συσχετισμών στις 25 του Ιούνη.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *