«Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας για την Δημοκρατία. Συγκρατώ ως θετική εξέλιξη ότι αυξήθηκε η συμμετοχή, ότι παρά τους περιορισμούς ψήφισαν συμπολίτες που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Πιστεύω ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Να επισημάνω ότι αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική η ΝΔ θα είχε πάνω από 170 έδρες. Θεωρώ χρέος να συμβάλουμε να ξεπεράσουμε το εμπόδιο όσο πιο γρήγορα της απλής αναλογικής και γι’ αυτό προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να προχωρήσουμε σε εκλογές εφόσον διαπιστωθεί η εκτίμησή μου ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου αν καταφέρουμε να συντμίσουμε τις συνταγματικές προθεσμίες. Πιστεύω ότι Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση με προοπτική 4ετίας. Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα».

Τηλεφωνήματα Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: Εκλογές στις 25 Ιουνίου – Πότε θα ορκιστεί η Βουλή

Την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραδώσει την εντολή το απόγευμα και ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου.

Ανάλογη τηλεφωνική επικοινωνία είχε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, όπου ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις πολιτικές προθέσεις του για δεύτερες κάλπες το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή και θα διαλυθεί τη Δευτέρα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *