ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος – Σε ποιους στρέφουν τα πυρά τους

Σε μία πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου προχώρησε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Δευτέρας (22/5).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διαπιστώθηκε ότι υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική, τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στρέφουν τα πυρά τους κατά των κομμάτων της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης γιατί «άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη». Οι ίδιες πηγές, τονίζουν ότι όλοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν την μάχη της 25ης Ιουνίου, «μακριά από εσωστρέφεια».

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου: «Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως υπήρξε μία μη ανιχνεύσιμη ενίσχυση της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές και πως ηττήθηκε η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική. Τα κόμματα της ήσσονος και προοδευτικής αντιπολίτευσης με την απαξίωση της απλής αναλογικής και των συνεργασιών και την μονομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που έτεινε χείρα προοδευτικών συγκλίσεων, άνοιξαν το δρόμο για την ισχυρή επικράτηση της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

«Άπαντες συμφώνησαν πως πρωταρχικής σημασίας πλέον είναι η εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και συγχρόνως να μην κάνει τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και χάραξη των επόμενων κινήσεων στον δρόμο για τις κάλπες του Ιουνίου.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *